Protest, a šta onda?

Objavljeno: 10.10.2011, 18:26h

U Podgorici 15. oktobra bi trebalo da bude održan protest protiv političara, bankara, domaćih oligarha i velikih korupcija, najavila je do sada nepoznata nevladina organizacija Solidarnost, mir, sloboda. Pod sloganom Ujedinjeni za globalne promjene, protestna povorka bi trebala da krene u 13 sati od zgrade nacionalnog parlamenta do zgrade tehničkih fakulteta. Ova protestna šetnja treba da bude dio protesta koje će 15. oktobra biti organizovane širom svijeta, a inicirane su protestnim okupljanjima na njujorškom Vol stritu. Ima li potencijala u crnogorskom društvu za ozbiljan i svrhovit protest, koji neće samo simbolički biti dio globalne revolucije. Jednodnevni protest, a šta onda?

U Podgorici 15. oktobra bi trebalo da bude održan protest protiv političara, bankara, domaćih oligarha i velikih korupcija, najavila je do sada nepoznata nevladina organizacija Solidarnost, mir, sloboda.

Pod sloganom Ujedinjeni za globalne promjene, protestna povorka bi trebala da krene u 13 sati od zgrade nacionalnog parlamenta do zgrade tehničkih fakulteta.

Ova protestna šetnja treba da bude dio protesta koje će 15. oktobra biti organizovane širom svijeta, a inicirane su protestnim okupljanjima na njujorškom Vol stritu.

Ima li potencijala u crnogorskom društvu za ozbiljan i svrhovit protest, koji neće samo simbolički biti dio globalne revolucije.

Jednodnevni protest, a šta onda?

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

 1. petar says:

  ovdje je još na djelu socijalna entropija, ali se u undergroundu pojavljuju znaci novih povezivanja i artikulisanja nemoći i bijesa. dobro je reagovati na planetarne impulse, jer nema socijalizma bez svjetske revolucije, odnosno bez revolucija u centrima kapitalističke moći.

 2. Zipp says:

  A šta onda?
  Onda svi po starom: većina na biro rada, manjina na rad kod domaćih “biznismena”, sa radnom nedjeljom od preko 50 sati pod robskim uslovima, osigarani na minimalac. sa platom od 300 eura, bez prava na bolovanje.
  Neka izadje 5000 ljudi na protestnu šetnju(a neće ni 500) da se probije led i pokaže snaga. Dovoljno bi bilo za početak i inicijaciju drugih protesta koji bi mogli dovesti do bar nekih promjena.

 3. Veljko B Ilic says:

  Protestna setnja kod nas se treba odrzati u subotu 15 oktobra. To je neradan dan pa ce manje izaci na ulice da se setaju. Kod nas u Crnoj Gori ima manje nezadovoljnih nego onih sto izlaze kod Vol strita (Wall Street)- te najvece kockarske kuce u svijetu. Da, u toj kuci, bogati kockaju sa novcem svjetske (americke) sirotinje. Toga nema u nasoj drzavi.Subota je dan da se odmorimo. Zivjeli!

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register