OK protivpožarni avioni, ali šta je sa prevencijom?

Objavljeno: 24.08.2011, 19:33h

Podgoričanin Slobodan Milić je za TV Vijesti rekao da u socijalističko vrijeme nikada nije bilo požara na brdu Gorici, jer su u to vrijeme tamo bila angažovana dva plaćena stražara. Crna Gora je minulih godina napredovala kada je riječ o posjedovanju tehnike za gašenje požara (avioni, vatrogasna vozila), ali su požari sve brojniji a štete sve veće. Da li se dovoljno ulaže u prevenciju, koju je danas, u vezi požara na Gorici, pomenuo građanin Milić.

Podgoričanin Slobodan Milić je za TV Vijesti rekao da u socijalističko vrijeme nikada nije bilo požara na brdu Gorici, jer su u to vrijeme tamo bila angažovana dva plaćena stražara.

Crna Gora je minulih godina napredovala kada je riječ o posjedovanju tehnike za gašenje požara (avioni, vatrogasna vozila), ali su požari sve brojniji a štete sve veće.

Da li se dovoljno ulaže u prevenciju, koju je danas, u vezi požara na Gorici, pomenuo građanin Milić.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

 1. Zipp says:

  Gorici bi svakako trebao makar jedan stražar ili policajac, kojem bi Gorica bio zaduženi reon. Ne samo zbog požara već i zbog čuvanja invetara, uozorenja vlasnicima pasa da ih drže na povocu, zabrane prolaza skuterima…
  Gorica je pravo blago Podgorice, zato je treba zaštititi u pravom smislu te riječi. Medjutim, ona je napadnuta poludivljom gradnjom, osjećajem bezpomoćnosti gradjana koji je vole a ne mogu je zaštiti, opštom nekulturom, grabežom i haosom. Pod “poludivljom gradnjom”, a u stvari najdivljijoj mogućoj, podrazumijevam formalno odobrenu gradnju koju izvodi domaća “elita” u saradnji sa Mugošom-sve sa dozvolama, a kojom se Gorica napada sve dublje, pogotovo sa njene južne strane.

 2. petar says:

  prevencijom se bave oni koji razmišljaju o problemu i kojima je stalo. naši decision makers su više maheri koji razmišljaju o svojoj g….. i do toga im je jedino stalo. da je drugaćije, već bi se napravili prosjeci svuda gdje postoji opasnost od požara i bila stvorena ozbiljna služba nadziranja i pravovremenog uzbunjivanja.

 3. Dejan says:

  Pušti to što gori, nije hitno. Nego, mi da vidimo kako je ispravnije PREVENCIJA ili PREVJENCIJA?

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register