DPS optira za jednu pravoslavnu vjersku zajednicu. A vi?

Objavljeno: 16.05.2011, 15:34h

Demokratska partija socijalista zalagaće se za jednu pravoslavnu vjersku zajednicu u Crnoj Gori koja bi bila organizaciono samostalna, piše u novom, još neusvojenom programu DPS, otkrio je portal Analitika. Da li bi DPS više volio da na čelu te zajednice bude sadašnji mitropolit crnogorsko – primorski Amfilohije ili poglavar Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo? Šta bi vama bilo milije?

Demokratska partija socijalista zalagaće se za jednu pravoslavnu vjersku zajednicu u Crnoj Gori koja bi bila organizaciono samostalna, piše u novom, još neusvojenom programu DPS, otkrio je portal Analitika.

Da li bi DPS više volio da na čelu te zajednice bude sadašnji mitropolit crnogorsko – primorski Amfilohije ili poglavar Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo? Šta bi vama bilo milije?

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

 1. Zipp says:

  DPS je rasprodao, urnisao i kriminilizova sve. Ostalo mu je da vas dan noć gusla o crkvi, ovoj – onoj, skrećući pažnju ovom neznavenom narodu sa svakodnevnih, egzistencijalnih problema i sveopšte propasti. Što je najgore, isti taj narod godinama nasjeda na te igre.

 2. Sasa, Blok V says:

  DPS bi volio da se mitropolit i poglavar smjenjuju svakog mjeseca. I to na silu. Jednog mjeseca poglavar zauzme cetinjski manastir velikim jurisom svojih razularenih pristalica; sljedeceg mjeseca mitropolit uradi isto.

  I da mediji i narod samo o tome trube 24 sata dnevno.

 3. Katar says:

  DPS i Amfilohije su dvojajcani blizanci, koji su čas bili zajedno čas odvojni. Mislim da bi DPS, kao neko ko sa Amfijem dijeli većinsku podršku pastve, više volio njega za crkvenog poglavara, nego Mihaila, koga džaba bilda SDP. Narod neće produhoviti ni Amfi ni Mihael, jer su obojica ovozemaljska čeljad koji se duhovnim samo igraju zarad ovozemaljskih ciljeva.

 4. m says:

  Prava ideja da se posle sunjanja Platonovim pecinama Marovic zamonasi i zamitropoliti.
  Za nadati se da ce ova nova pravoslavna ali drevna sveukupna crkva konacno otvoriti i svoj komercijalni racun kod najstarije banke

 5. Maja says:

  Ovo samo pokazuje kako su nasi politicari praznoglavi..
  Jel misle sa ovim neki poen dobit od naroda koji ih i onako zamislit nemoze,ili im je Mihailo na kraju zasmetao..

 6. Car Banjski says:

  ZA SDP ovceJE RUSENJE CRKAVA DIO PROGRAMA PA NEKA VIDE KAKO SU PROSLI OVI STO SU JURISALI NA CETINJSKI MANASTIR A OVOGA NAZOVI MITROPOLITA IMA UBITI TENDA NA CETINJU* PREDLAZEM DPS CRKVU SA ONIM BUBULJICAVIM VUKOVICEM A IMALA BI VELIKO ZALUTALO STADO DPS ovaca*

 7. Roby says:

  Ja optiram za jednu normalnu, demokratsku državu u kojoj će vjera biti privatna stvar. Liberté, égalité, fraternité!

 8. Biljana Koprivica says:

  Redakcijo!
  Ovu stupidariju postavljate kao temu sa pitanjem:Sta bi vama bilo milije?
  Jedino mogu odgovoriti protu-pitanjem:Sta je vama milije?Prebrojavanje budala ili ugled vase kuce(sa moje strane visoko cijenjeni medij)?Trapavo.neko se jutros nije naspavao!

 9. Crnota Crnic says:

  Mene bi bilo najmilije da jednom za svagda Risto Radovic napusti Crnu Goru i ode dobrovoljno u Hag da se tamo ispovijeda sto je huskao pojedince na ratne zlocine. Koliko je puta blagosiljao Karadzica, Mladica i druge zlocince, sram da ga bude za sva vremena. Na sudu ga moze braniti onaj valjevac Dzomic sto je pravo ‘zavrsio’ na Palama. Onda, i samo tada mogli bi pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori nazvati pravilnim imenom: CRNOGORSKA PRAVOSLAVNA CRKVA. Sramota je za drzavu Crnu Goru nazivati ratnog huskaca Rista Mitropolitom Crnogorskim Primorskim!

 10. Pravednik says:

  Risto Cirov Radovic je nazivao Crnogorce da su kopilad, da su pasje vjere, da te proklete Dukljane treba prikucati za Vezirov most. Dalje, on, taj “velicanstveni” Amfilohije je govorio da Crnogorski gradjani govore govedarskim jezikom. Na TV zemlje Srbije je uoci referenduma 2006 godine izjavijo da od toga nema nista, jer se ne pravi PITA OD GOVANA. Ako vam ove uvrede ne znace nista, vi ponosni Crnogorci zadrzite Rista Cirovoga, i mozete ga castiti sa crnogorskim drzavljanstvom, naravno, on ce ga odbiti jer vas ne priznaje. A vi njemu klanjajte se i ljubite ga! Toga nema nidje, samo u ovoj propaloj zemlji koju Risto pljacka poslednjih dvije decenije. Srecan Vam 21 maj i CPC!

 11. Kosta says:

  Đukanovićje zainteresovan za samostalnu crkvu da se prevazidju podjele, a ja sam zainteresovan da se prevazidju socijalne podjele na taj nacin sto ce Djukanovicev klan podijeliti otete pare narodu po sistemu svima jednako!

  Crkva treba tako da odgovori Djukanovicu, koji se bavi bogacenjem i pravoslavnom duhovnoscu. Sic!

 12. Toni says:

  Ja bih rekao da DPS kontemplira o crkvi samo zbog vrlo interesantne imovine koju crkva posjeduje. Da imam nivo obrazovanja, poznavanja istorije i religije, kakav ima Milo Djukanovic, bilo bi me sramota da pominjem crkvu u bilo kom kontekstu, jer sa njegovim krajnje boljsevickim stavovima nema pravo dirati u tu instituciju. Njegov argument je uglavnom zaslijepljenost veceg dijela nacije njegovom pojavom, nikako znanja i iskustva koja posjeduje. Uostalom nepoznavanje apsolutno nijednog stranog jezika na poziciji premijera je krajnje sramotna cinjenica. Nego da ne idemo predaleko, njega samo zanima crkvena imovina, i na celu crkve mu treba neko ko ce ga bezpogovorno slusati (mozda bas ovaj Mihailo, koji se zalaze za rusenje crkvenog objekta), pa ce on sa imovinom i raspolagati. Na njegovom mjestu to ne bih pokusavao. Pljacka drzavne imovine mu je isla odlicno, pljacka crkvene bi mu se mogla vratiti kao bumerang. Ipak sve upucuje na to da su mu drzavnicki dani odbrojani.

 13. Kopt says:

  Kakvu modernu pouku ovim crnogorskim evropejcima uputiše ovi cetinjski crnorisci. Aferim.

 14. Radonja uno says:

  Komunjarska posla.

 15. Pravi crnogorac says:

  Neka uclane raspopa Mihaila takav im odgovara.
  Srpsku crkvu neka ostave i ne diraju neznabozci.

 16. Car Banjski says:

  POKRALI SU I CRNO IIZA NOKATA PA SADA BI DA JURISAJU NA IMOVINU MITROPOLIJE OVI ANTIHRISTI* ZAPELO JE KOD DROGE A NEMA SE VISE STA POKRASTI OD ONOGA STO SU KOMUNISTI KAO SEKTA STVARALI* IMAJU GUZICE BEZDANJICE*

 17. cikotic says:

  Pravoslavci su odavno jedna zajednica i ne vidim zašto bi se udruživali sa nekim nevladinim organizacijama koje predvode anatemisana lica i državna bezbijednost

 18. Pero says:

  Trebalo bi stavit(ali je nazalost nemoguce jer vise nije medju zivima)onoga popa Kostica,koji kad je prikupio neki novac,fino ga je bacio u vis iznad sebe i rekao:”Uzmi Boze sto je tvoje,a sto padne to je moje”..Nema velike razlike izmedju njega i ovih danasnjih,ukljucujuci sve tri religije.Tada bi bar znali s kim imamo posla.Pretvorismo se svi u vjernike a ameri planiraju putovanje na Mars..

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register