Koliko naši političari ispuštaju ugljen – monoksida?

by | apr 21, 2011 | Razgovornica | 5 comments

\"

Istraživanje nevladine organizacije Deutsche Umwelthilfe (DUH), koja se bavi zaštitom životne sredine, pokazalo je da njemački političari vole skupe i luksuzne automobile, koji nemilosrdno zagađaju okolinu.

Najmanje ekološke svijesti pokazuju lokalni političari, koji se nikako ne mogu odreći svojih limuzina, bez obzira na količine ugljen-monoksida koje ispuštaju u atmosferu

Kako stoji stvar u Crnoj Gori? Koliko su političari u prvoj ekološkoj državi na svijetu (u septembru ove godine navršiće 20 godina) ekološki osviješćeni o službenim automobilima koje koriste? Koliko vozni park naših lokalnih i nacionalnih političara ispušta ugljen – monoksida u atmosferu i uništava globalnu klimatsku stabilnost? Da li naše ekološke NVO treba da i ovo uključe u svoju agendu?

5 0 komentara

 1. Zipp

  Većina naših visokih političara, direktora javnih(državnih) preduzeća uopšte ne koristi službeni automobil tako da ovo “huškanje” nije na mjestu.
  Velika većina njih dolazi biciklom ili pješice na posao, i na taj način promovišu ono što su Ustavom isti oni proklamovali “Crna Gora ekološka država”.
  Zašto to rade kada im može biti da koriste “bijesne” službene automobile ogromne kubikaže?
  Upravo zato, da kao osvješčena elita pokažu gradjanima kako se treba ponašati i njegovati tu plemenitu ideju.
  Stoga je vozni park službenih automobila naše države namanji u Evropi proporcionalno njenoj veličini, broju stanovnika i državnom budžetu.
  Znam da će zlobnici sad reći da to nije tako, već obrnuto, ali ću ja u tom slučaju nešto o crkvi, naciji, ugroženosti države, popisu…

 2. Aska

  Naučno istraživanje, koje je sprovela danska Vladina agencija za ekološka istraživanja, pokazalo je da nekoliko najvećih teretnih brodova na svetu, ugrožavaju životnu sredinu više nego što to čine svi automobili koji se trenutno kreću na planeti

 3. Prdonja

  Koliko nasi politicari ispustaju ugljen monoksid? Cudno pitanje! To najbolje znaju njihove zene koje spavaju sa njima. Naravno ONI ispustaju i uggljen dioksid. CO i CO2 su gasovi koji izlaze vecinom iz zadnjice prilikom rada nekih teskih fizickih poslova.

 4. podgoricanin

  To im je u opisu radnog mjesta, sve imaju na slovo “DZ” pa nemaju potrebe da vode racuna o smecu koje iza sebe ostavljaju, a kamoli o ikakvoj stednji i paznji posvecenoj okoloni.

  No i medju njima ima vecih i manjih emitera, najgori su oni uvozno- izvozni koji po svoje misljenje moraju da putuju unaokolo ili da im se salju misljenja iz regiona i dalje. Ti prljaju i guse do propasti.

 5. Car Banjski

  NI MANJE DRZAVE NI VISE PRDNJAVE PA ZAGADISE OVU EKOLOSKU VUKOJEBINU I MOZGOVE OVOG POKRADENOG NARODA*

Submit a Comment