ŽP razmišlja o ukidanju nekih međunarodnih linija

Objavljeno: 01.03.2011, 22:25h

Crnogorsko javno preduzeće Željeznički prevoz je upozorilo na problem velikog kašnjenja vozova iz Srbije prema Crnoj Gori, zbog čega su učestale žalbe putnika.

Ako bi se nastavilo sa takvim kašnjenjima, prema objašnjenju portparolke Željezničkog prevoza Kaline Adrović, koje je dala agenciji Beta, moglo bi se dogoditi da "neke međunarodne linije" budu ukinute.

Ona je večeras rekla da je voz iz Beograda za Crnu Goru u nedjelju uveče u polasku kasnio punih osam časova. Umjesto da krene u 22.00, pošao je tek u četiri časa ujutro, u ponedjeljak.

Preduzeće Željeznički prevoz nema novca za kupovinu novih vozova, a prema riječima Adrović, kad bi ih bilo, željeznički saobraćaj u samoj Crnoj Gori bi "odlično" funkcionisao.
 
"Ne znamo šta se dešava", rekla je Adrović, navodeći da se u Železnici Srbije pravdaju potrebom "lagane vožnje" na pojedinim dionicama železničke pruge Beograd-Bar kroz Srbiju.

Za prekjučerašnje kašnjenje voza za Crnu Goru Železnica Srbije je navela da su "čekali četvoro kola iz Subotice", kao i da je kašnjenje uslovljeno i nekim "incidentom".

Adrovića je kazala da Željeznički prevoz čini sve da kašnjenja vozova kroz Crnu Goru svedu na najmanju mjeru i da u cjelini budu profesionalni. Prema njenim riječima, vozovi kroz Crnu Goru kasne najviše jedan do pet minuta.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register