ŽP razmišlja o ukidanju nekih međunarodnih linija

by | mar 1, 2011 | Novosti | 0 comments

Ako bi se nastavilo sa takvim kašnjenjima, prema objašnjenju portparolke Željezničkog prevoza Kaline Adrović, koje je dala agenciji Beta, moglo bi se dogoditi da "neke međunarodne linije" budu ukinute.

Ona je večeras rekla da je voz iz Beograda za Crnu Goru u nedjelju uveče u polasku kasnio punih osam časova. Umjesto da krene u 22.00, pošao je tek u četiri časa ujutro, u ponedjeljak.

Preduzeće Željeznički prevoz nema novca za kupovinu novih vozova, a prema riječima Adrović, kad bi ih bilo, željeznički saobraćaj u samoj Crnoj Gori bi "odlično" funkcionisao.
 
"Ne znamo šta se dešava", rekla je Adrović, navodeći da se u Železnici Srbije pravdaju potrebom "lagane vožnje" na pojedinim dionicama železničke pruge Beograd-Bar kroz Srbiju.

Za prekjučerašnje kašnjenje voza za Crnu Goru Železnica Srbije je navela da su "čekali četvoro kola iz Subotice", kao i da je kašnjenje uslovljeno i nekim "incidentom".

Adrovića je kazala da Željeznički prevoz čini sve da kašnjenja vozova kroz Crnu Goru svedu na najmanju mjeru i da u cjelini budu profesionalni. Prema njenim riječima, vozovi kroz Crnu Goru kasne najviše jedan do pet minuta.

0 Comments

Submit a Comment