U Vatikanu živi 540 muškaraca i samo 32 žene

Objavljeno: 01.03.2011, 22:03h

Među 572 državljana Vatikana samo su 32 žene, a 540 je muškaraca, navodi se u novim statističkim podacima koje je danas objavila najmanja država na svijetu. Državljane Vatikana čini 306 diplomata, 86 čuvara iz švajcarske garde, 73 kardinala, jedna časna sestra i 31 osoba koje nemaju položaj u Katoličkoj crkvi. Od svih ovih ljudi, samo 223 osobe žive u Vatikanu. Stalni boravak u Vatikanu ima još 221 osoba, od kojih su većina sveštenici, monasi ili časne sestre. Ubuduće će u Vatikan moći da uđu samo njegovi državljani ili lica sa stalnim boravkom, a ostali posjetioci to će moći da učine samo uz specijalnu dozvolu.

Među 572 državljana Vatikana samo su 32 žene, a 540 je muškaraca, navodi se u novim statističkim podacima koje je danas objavila najmanja država na svijetu.

Državljane Vatikana čini 306 diplomata, 86 čuvara iz švajcarske garde, 73 kardinala, jedna časna sestra i 31 osoba koje nemaju položaj u Katoličkoj crkvi. Od svih ovih ljudi, samo 223 osobe žive u Vatikanu.

Stalni boravak u Vatikanu ima još 221 osoba, od kojih su većina sveštenici, monasi ili časne sestre.

Ubuduće će u Vatikan moći da uđu samo njegovi državljani ili lica sa stalnim boravkom, a ostali posjetioci to će moći da učine samo uz specijalnu dozvolu.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register