‘Svetac’ promijenio kurs, plovi ka Malti

Objavljeno: 01.03.2011, 14:12h

Brod "Sveti Stefan 2", koji je isplovio iz libijske luke Ras Lanuf, promijenio je maršutu i umjesto ka Baru plovi ka Malti gdje će iskrcati 148 državljana Rusije, Ukrajine i Uzbekistana evakuisanih iz Libije, rečeno je Beti u Barskoj plovidbi.

Promjenu maršute i iskrcaj putnika na Malti tražilo je Ministarstvo za vanredne situacije Rusije koje je zakupilo brod.

Brod koji je sinoć isplovio iz Ras Lanufa sa 407 putnika iz 18 država svijeta u glavni grad Malte Valetu trebalo bi da uplovi u srijedu ujutro oko 6 sati, kazao je Beti direktor putničke agencije Barske plovidbe Rade Radoman.

Na brodu "Sveti Stefan 2" je i 128 državljana Srbije, 34 crnogorska državljanina, 36 Filipinaca i 26 Tajlandjana, 12 državljana BiH, kao i državljani Italije, Hrvatske, Kine, Slovačke, Poljske, Bugarske, Austrije, Njemačke, Kosova i Tunisa.

Radoman je precizirao da će se u Valeti iskrcati 134 ruska državljanina, 13 Ukrajinaca i jedan državljanin Uzbekistana i dodao da, za sada nema nagovještaja, da li će u glavnom gradu Malte ostati još neko od putnika "Svetog Stefana 2".

"Odmah nakon iskrcaja dijela putnika, brod kreće ka Baru gdje treba da stigne za dan i po, ukoliko vremenske prilike budu povoljne", kazao je Radoman.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register