Savez jevrejskih opština Srbije tuži TV Pink

Objavljeno: 01.03.2011, 10:31h

Savez jevrejskih opština Srbije tužiće televiziju "Pink" zbog antisemitizma i govora mržnje izraženog tokom prikazivanja emisije "Dvor" 24. februara, saopštio je predsjednik Saveza Aleksandar Nećak. Nećak je objasnio da Savez neće tužiti lično pjevače Maju Nikolić i Miloša Bojanića, aktere tog incidenta, "već televiziju koja sa nacionalnom frekvencijom nije smjela to da dopusti". "Nećemo voditi bilo kakve razgovore sa nekim ko ne zna ni svoju, a kamoli američku istoriju, već ćemo tužiti televiziju `Pink`. Ne možemo biti zadovoljni time što je neko izbačen iz daljeg učestvovanja u reality programu tek kada su nadležni reagovali", rekao je Nećak za Politiku. On je dodao da je i Republička radiodifuzna agencija (RRA) reagovala tek po predstavci koju je ovaj savez uputio. Beogradski dnevnik Blic piše danas da su u tužilaštvo stigli video-snimci spornih izjava Bojanića i Maje Nikolić, koji su zatraženi od Televizije "Pink". U prepirci sa drugim učesnicima realityija "Dvor" u ranim jutarnjim satima između četvrtka i petka, 24. i 25 februara, Bojanić je izgovorio: "Mi ne možemo voljeti Jevreje koji su nas bombardovali, koji su nam poslali uranijum, rakove, i čuda." Prilikom iste rasprave Maja Nikolić je ponavljala: "Ne volim Jevreje", navodi Blic. Ambasador Izraela u Srbiji Artur Kol oglasio se juče saopštenjem u kojem se navodi da je zgrožen antisemitskim sadržajem koji je emitovan na televiziji "Pink". "U posljednje vrijeme svedoci smo porasta antisemitskih incidenata u Srbiji, a posljednji u nizu je ujedno i najvidljiviji. Ova činjenica izaziva zabrinutost i zahtjeva punu pažnju relevantnih državnih organa", ističe se u saopštenju ambasadora Kola, koji je izrazio uvjerenje da će "najviši predstavnici političkog, vjerskog i kulturnog života osuditi javne antisemitske ispade".

Savez jevrejskih opština Srbije tužiće televiziju "Pink" zbog antisemitizma i govora mržnje izraženog tokom prikazivanja emisije "Dvor" 24. februara, saopštio je predsjednik Saveza Aleksandar Nećak.

Nećak je objasnio da Savez neće tužiti lično pjevače Maju Nikolić i Miloša Bojanića, aktere tog incidenta, "već televiziju koja sa nacionalnom frekvencijom nije smjela to da dopusti".

"Nećemo voditi bilo kakve razgovore sa nekim ko ne zna ni svoju, a kamoli američku istoriju, već ćemo tužiti televiziju `Pink`. Ne možemo biti zadovoljni time što je neko izbačen iz daljeg učestvovanja u reality programu tek kada su nadležni reagovali", rekao je Nećak za Politiku.

On je dodao da je i Republička radiodifuzna agencija (RRA) reagovala tek po predstavci koju je ovaj savez uputio.

Beogradski dnevnik Blic piše danas da su u tužilaštvo stigli video-snimci spornih izjava Bojanića i Maje Nikolić, koji su zatraženi od Televizije "Pink".

U prepirci sa drugim učesnicima realityija "Dvor" u ranim jutarnjim satima između četvrtka i petka, 24. i 25 februara, Bojanić je izgovorio: "Mi ne možemo voljeti Jevreje koji su nas bombardovali, koji su nam poslali uranijum, rakove, i čuda." Prilikom iste rasprave Maja Nikolić je ponavljala: "Ne volim Jevreje", navodi Blic.

Ambasador Izraela u Srbiji Artur Kol oglasio se juče saopštenjem u kojem se navodi da je zgrožen antisemitskim sadržajem koji je emitovan na televiziji "Pink".

"U posljednje vrijeme svedoci smo porasta antisemitskih incidenata u Srbiji, a posljednji u nizu je ujedno i najvidljiviji. Ova činjenica izaziva zabrinutost i zahtjeva punu pažnju relevantnih državnih organa", ističe se u saopštenju ambasadora Kola, koji je izrazio uvjerenje da će "najviši predstavnici političkog, vjerskog i kulturnog života osuditi javne antisemitske ispade".

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register