Presuda za deportaciju BiH izbjeglica 29.marta

Objavljeno: 01.03.2011, 13:48h

Suđenje za deportaciju bosansko-hercegovačkih izbjeglica iz Crne Gore završeno je danas u Višem sudu u Podgorici, a presuda će biti objavljena 29. marta. Tužilac je ranije zatražio zatvorske kazne, ocjenjujući da je na glavnom pretresu dokazano da su svi optuženi izvršili krivična djela za koja se terete. Za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva optuženi su Branko Bujić, Sreten Glendža, Božidar Stojović, Milorad Šljivančanin, Boško Bojović, Milisav Marković, Radoje Radulović, Duško Bakrač i Milorad Ivanović. Dio optuženih, koji su dostupni crnogorskim pravosudnim organima, istakli su da nisu kršili zakon, već da su savjesno i odgovorno obavljali svoj posao, odnosno, postupali po nalogu neposredno pretpostavljenih.

Suđenje za deportaciju bosansko-hercegovačkih izbjeglica iz Crne Gore završeno je danas u Višem sudu u Podgorici, a presuda će biti objavljena 29. marta.

Tužilac je ranije zatražio zatvorske kazne, ocjenjujući da je na glavnom pretresu dokazano da su svi optuženi izvršili krivična djela za koja se terete.

Za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva optuženi su Branko Bujić, Sreten Glendža, Božidar Stojović, Milorad Šljivančanin, Boško Bojović, Milisav Marković, Radoje Radulović, Duško Bakrač i Milorad Ivanović.

Dio optuženih, koji su dostupni crnogorskim pravosudnim organima, istakli su da nisu kršili zakon, već da su savjesno i odgovorno obavljali svoj posao, odnosno, postupali po nalogu neposredno pretpostavljenih.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register