Lukšić: Nema koristi od spektakularnih hapšenja

Objavljeno: 01.03.2011, 12:19h

Premijer Igor Lukšić izjavio je danas da nema zemlje koja nema problem sa korupcijom i organizovanim kriminalom i da će, iako on vidi posvećenost i odlučnost institucija da se tim problemom bavi, za njihovo iskorjenjivanje biti potrebno mnogo više vremena. Lukšić je u intervjuu Radiju Crna Gora najavio dolazak različitih misija Evropske komisije u narednim mjesecima koje će biti u prilici da provjere šta je Crna Gora uradila na ispunjavanju zadataka kojima je Podgorici uslovljeno određivanje datuma za početak predpristupnih pregovora. Povodom hapšenja jedanaestorice budvanskih čelnika krajem decembra prošle godine, premijer je kazao da Crnoj Gori nisu potrebni spektakli, već posvećenost institucija da rešavaju slučajeve. ”Nema koristi od spektakularnog hapšenja ukoliko će se za dva mjeseca procijeniti da su bili neosnovano u pritvoru, pa onda država mora da to nadoknadi”, rekao je on. Kada je reč o Ustavu, on je rekao da očekuje da će do kraja maja biti postignut konsenzus u vezi usaglašavanja izbornog zakonodavstva sa tim najvišim državnim aktom, istakavši da je potrebno da svi političko partijski interesi ostanu po strani.

Premijer Igor Lukšić izjavio je danas da nema zemlje koja nema problem sa korupcijom i organizovanim kriminalom i da će, iako on vidi posvećenost i odlučnost institucija da se tim problemom bavi, za njihovo iskorjenjivanje biti potrebno mnogo više vremena.

Lukšić je u intervjuu Radiju Crna Gora najavio dolazak različitih misija Evropske komisije u narednim mjesecima koje će biti u prilici da provjere šta je Crna Gora uradila na ispunjavanju zadataka kojima je Podgorici uslovljeno određivanje datuma za početak predpristupnih pregovora.

Povodom hapšenja jedanaestorice budvanskih čelnika krajem decembra prošle godine, premijer je kazao da Crnoj Gori nisu potrebni spektakli, već posvećenost institucija da rešavaju slučajeve.

”Nema koristi od spektakularnog hapšenja ukoliko će se za dva mjeseca procijeniti da su bili neosnovano u pritvoru, pa onda država mora da to nadoknadi”, rekao je on.

Kada je reč o Ustavu, on je rekao da očekuje da će do kraja maja biti postignut konsenzus u vezi usaglašavanja izbornog zakonodavstva sa tim najvišim državnim aktom, istakavši da je potrebno da svi političko partijski interesi ostanu po strani.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register