Crna Gora podržala sankcije EU prema Libiji

Objavljeno: 01.03.2011, 09:21h

Crna Gora podržava stavove EU o Libiji koje je saopštila visoka predstavnica za spoljne poslove i bezbijednosnu politiku Ketrin Ešton, najoštrije osuđuje represiju nad demonstrantima, ubistvo civila i zalaže se za hitan prekid upotrebe sile i uzdržanost svih strana u sukobu, saopšteno je Vijestima iz crnogorskog Ministarstva inostranih poslova i evropskih integracija. Odnosi između Podgorice i zvaničnog Tripolija, koji je imao odlične veze sa SFR Jugoslavijom, praktično su uspostavljani krajem 2003. godine kada je crnogorski predsjednik Filip Vujanović posjetio Libiju.

Crna Gora podržava stavove EU o Libiji koje je saopštila visoka predstavnica za spoljne poslove i bezbijednosnu politiku Ketrin Ešton, najoštrije osuđuje represiju nad demonstrantima, ubistvo civila i zalaže se za hitan prekid upotrebe sile i uzdržanost svih strana u sukobu, saopšteno je Vijestima iz crnogorskog Ministarstva inostranih poslova i evropskih integracija.

Odnosi između Podgorice i zvaničnog Tripolija, koji je imao odlične veze sa SFR Jugoslavijom, praktično su uspostavljani krajem 2003. godine kada je crnogorski predsjednik Filip Vujanović posjetio Libiju.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register