Državni službenici i korupcija?

Objavljeno: 24.02.2011, 12:28h

Piše: PCNEN & građani/građanke Broj građana koji smatraju da su gotovo svi u državnim službama uključeni u neki oblik korupcije posljednjih godina značajno raste. Ovdje nije riječ o Crnoj Gori, već o Hrvatskoj, a do rezultata se došlo istraživanjem koje je predstavljeno na okruglom stolu o korupciji, u organizaciji GONG-a i UN Global Compacta. Šta mislite, kakva je situacija kod nas? Da li su gotovo svi u crnogorskim državnim službama uključeni u neki oblik korupcije, samo poneko ili niko?

Piše: PCNEN & građani/građanke

Broj građana koji smatraju da su gotovo svi u državnim službama uključeni u neki oblik korupcije posljednjih godina značajno raste.

Ovdje nije riječ o Crnoj Gori, već o Hrvatskoj, a do rezultata se došlo istraživanjem koje je predstavljeno na okruglom stolu o korupciji, u organizaciji GONG-a i UN Global Compacta.

Šta mislite, kakva je situacija kod nas? Da li su gotovo svi u crnogorskim državnim službama uključeni u neki oblik korupcije, samo poneko ili niko?

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]e
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

 1. Sasa, Blok V says:

  Ponekad mozemo da procitamo da je neko uhapsen jer je saobracajnoj policiji nudio mito. Ne znam ko su ti ljudi i zasto ih hapse. Vjerovatno ima nesto drugo u pozadini.

  Od mene uvjek uzmu novcanicu sa osmjehom na licu i fino se zahvale. Nikada mi nijesu napisali prijavu.
  Za ostale drzavne sluzbe ne znam, ne srecemo se.

 2. Stranka says:

  Iz perspektive Karadjoza (Prokleta avlija) svi su sumnjivi. Sistem je takav da je podsticao korupciju na razne nacine, pa, prema tome, veliki su izgledi da je vecina ukljucena.

 3. Zipp says:

  Pa znate: kod nas nema korupcije ni više ni manje, nego u drugim zemljama u regionu i šire, koji prolaze kroz proces tranzicije. Mislim da je taj problem preuveličan. Moguće da ima pojedinačnih primjera, koje će naš pravosudni sistem sankcionisati ako dodje do saznanja o nekom takvom, ipak mislim izlovanom, pojedinačnom slučaju. Gradjani, razne NVO i opozicione političke partije preuveličavaju taj problem, tako da se stiče utisak da je korupcija široko raspostranjena, dok na drugu stranu broj prijava koje stiže na otvoreni telefon za antikorupcisjku inicijativu je zanemarljiv, iako oni veoma pažljivo razmatraju svaki slučaj, čak i one anonimne…

  P.S. Pisana vježba za obnašanje funkcija u vladi Crne Gore.

 4. petar says:

  kod nas je korupcija sistem. antikorupcionasko djelovanje je stavljanje klipova u tockove sistemu, i kao takvo je neprihvatljivo.

 5. Маљи Радојица из Зетске бановине says:

  Svaka cast gospoinu Asanzu i njegovom Vikiliksu razotkrio je i razotkriva sirom svijeta
  nepostene radnje i lopovluk za crnu goru je komicno stya je napisao trebao je da napise samo ( lopovluk , diskriminacija pljacka od strane DPS ili ti mila Dukanovica sto samo Sveta Marovica kad su oni ista kuca i matraci.

 6. txecTRLnuhNlLrdQ says:

  znKqXT ounqgdbnlmpp, [url=http://ucdfvhssyxzx.com/]ucdfvhssyxzx[/url], [link=http://kmrtfbvbrwue.com/]kmrtfbvbrwue[/link], http://jylvbristrkp.com/

 7. Car Banjski says:

  KORUPCIJA JE KOD NAS AKO POLICAJAC UZME DESET EURA MEDICINSKA SESTRA BOMBONJERU A STA JE AKO NA PONUDJENO 200 EURA LJEKAR KAZE DA TO NIJE NI ZA DORUCAK STO SE DESAVA*

 8. sjHwXThYe says:

  Haahhaha. I’m not too bright today. Great post!

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register