MANS: Ugovoreni profit i povlastice KAP-u poskupljuju struju

Objavljeno: 11.02.2011, 14:58h

Piše: PCNEN & građani/građanke Ugovorom o privatizaciji Elektroprivrede Crne Gore je traženo od italijanske kompanije A2A da u 2011. godini ostvari profit od najmanje 40 miliona eura, otkrio je danas predsjednik Odbora direktora EPCG Srđan Kovačević tokom razgovora sa predstavnicima Mreže za afirmaciju nevladinog sektora, saopšteno je iz te nevladine organizacije. Prema navodima iz saopštenja MANS-a, to je bio razlog da EPCG zatraži enormno povećanje cijena struje, imajući u vidu da ostvaruje značajne gubitke zbog novog aranžmana sa Kombinatom aluminijuma, kojim se predviđaju znatno niže cijene struje za tu kompaniju nego u prethodnom period, i obavezuje EPCG da mu isporučuje sve potrebne količine električne energije. Kovačević je, prema navodima MANS-a, na današnjem sastanku procijenio da će, na osnovu nove odluke Regulatorne agencije za energetiku, cijena struje za domaćinstva biti veća oko 11 odsto. "To znači", zaključuje MANS, "da cijenu struje za KAP i nerealno veliki profit EPCG, predviđen ugovorom sa A2A, treba da plate građani, pa se plašimo da je povećanje od oko 11 odsto, koje će da uslijedi, samo početak novih poskupljenja i udara na budžet domaćinstava koji će plaćati struju koju troši KAP i istovremeno zadovoljavati apetite italijanskog partnera". MANS insistira na tome da Vlada objavi Ugovor sa A2A sa svim dodacima, "kako bi građani saznali koliko će iz svojih džepova morati da izdvoje za poslove koje je Vlada dogovorila iza zatvorenih vrata".

Piše: PCNEN & građani/građanke

Ugovorom o privatizaciji Elektroprivrede Crne Gore je traženo od italijanske kompanije A2A da u 2011. godini ostvari profit od najmanje 40 miliona eura, otkrio je danas predsjednik Odbora direktora EPCG Srđan Kovačević tokom razgovora sa predstavnicima Mreže za afirmaciju nevladinog sektora, saopšteno je iz te nevladine organizacije.

Prema navodima iz saopštenja MANS-a, to je bio razlog da EPCG zatraži enormno povećanje cijena struje, imajući u vidu da ostvaruje značajne gubitke zbog novog aranžmana sa Kombinatom aluminijuma, kojim se predviđaju znatno niže cijene struje za tu kompaniju nego u prethodnom period, i obavezuje EPCG da mu isporučuje sve potrebne količine električne energije.

Kovačević je, prema navodima MANS-a, na današnjem sastanku procijenio da će, na osnovu nove odluke Regulatorne agencije za energetiku, cijena struje za domaćinstva biti veća oko 11 odsto.

"To znači", zaključuje MANS, "da cijenu struje za KAP i nerealno veliki profit EPCG, predviđen ugovorom sa A2A, treba da plate građani, pa se plašimo da je povećanje od oko 11 odsto, koje će da uslijedi, samo početak novih poskupljenja i udara na budžet domaćinstava koji će plaćati struju koju troši KAP i istovremeno zadovoljavati apetite italijanskog partnera".

MANS insistira na tome da Vlada objavi Ugovor sa A2A sa svim dodacima, "kako bi građani saznali koliko će iz svojih džepova morati da izdvoje za poslove koje je Vlada dogovorila iza zatvorenih vrata".

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

  1. Che says:

    Otkrili su nam toplu vodu, ha, ha. Dolje kapitlizam! Dolje reakcija!

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register