Pomognimo mandataru da sastavi VLADU

Objavljeno: 23.12.2010, 07:58h

Piše: PCNEN & građani/građanke Predsjednik države Filip Vujanović danas počinje konsultacije sa stranačkim prvacima oko izbora mandatara/mandatarke za sastav nove vlade. Svi su izgledi da je to puka forma, jer su partijski organi DPS-a već odlučili da mandatar bude Igor Lukšić, aktuelni ministar finansija i potpredsjednik Vlade na čijem je čelu premijer u ostavci Milo Đukanović. Ako ne možemo uticati na izbor mandatara, hajde da pokušamo pomoći Lukšiću da sastavi kabinet.

Piše: PCNEN & građani/građanke

Predsjednik države Filip Vujanović danas počinje konsultacije sa stranačkim prvacima oko izbora mandatara/mandatarke za sastav nove vlade.

Svi su izgledi da je to puka forma, jer su partijski organi DPS-a već odlučili da mandatar bude Igor Lukšić, aktuelni ministar finansija i potpredsjednik Vlade na čijem je čelu premijer u ostavci Milo Đukanović.

Ako ne možemo uticati na izbor mandatara, hajde da pokušamo pomoći Lukšiću da sastavi kabinet.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

 1. yupy says:

  neka baci pogled na NVO kadrove. mozda ima podjeko

 2. Kokolo says:

  Recimo: Vanja, Daliborka, Stevo, Goran, Boris…

 3. Srdja Pavlovic says:

  Iluzija je da se stvari mogu reformisati “iznutra”. Strategija DPS-a i “nove” vlade je da sebe predstavi kao vladu nacionalnog jedinstva i ekspertsku post-Djukanovicevsku vladu koja je napravila otklon od ranije politike. Stoga, prijedlozi i nadanja da bi neki predstvanici opozicije i nevladinog sektora trebali uci u vladu, mogu da posluze Luksicevoj vladi kontinuiteta da sebe prikaze u laznom svijetlu kao otvorenu za saradnju, reformisticku, proevropsku, anti-korupcijsku, itd. Istovremeno, moguci NVO i opozicioni kandidati za ovu vladu bi posluzili da se dekonstruise cijeli opozicini diskurs, pa bi se moglo desiti da na scenu stupe nove verzije Nikolaidisa, Sergeja Cetkovica i ostalih nezavisnih eksperata koji u hodnicima zavodnicki cekaju nadajuci se da ce im novi mandatar namignuti.

 4. Iznogud says:

  Mislim da Ferhat Dinoša treba da leti, a ko treba da dodje to ni Lukšić neće znat do pred sami početak skupštine.

 5. e cudo says:

  Mislite da ucevnom mandataru treba pomoc ucenika ‘Paja patka’ poput ova dva prva?

 6. perfect stranger says:

  Za ministra turizma predlažem Graham Chapman-a. Mislim da je najbolji kandidat za resor poljoprivrede John Cleese. Ministarstvo uređenja prostora i zaštite životne sredine bi moralo da pripadne Terry Gilliam-u. Eric Idle, naravno, za ministra pravde. Za ministarstvo ekonomije se dvoumim, ali ipak držim da bi se trebalo ponuditi Terry Jones-u. Michael Palin, dakako, za potpredsjednika Vlade.

 7. Kurdulija says:

  Boze moj, da li je ovaj P/c u cistu svijest? Koga on/ona to predlaze vala Bogu jedinome?

 8. kandidat za penzionera says:

  Obzirom da je svaki clan vlade goli MULTIPRAKTIK i svi se u sve razumiju, Luksicu je voma lako da sastavi novu vladu.

  Imam samo jedan problem da za ministra nauke izabere Dr Suada Numanovica koji je pronaasao eliksir vjecnog zivota (njegova cuvena izjava prilikom donosenja zakona o penzijsko invalidskom osiguranju da sto duze radimo duze cemo i zivjeti)

  Ako budemo radili 100 ili 200 godina toliko cemo i zivjeti. Mislim da Dr Numanovicu, pored izbora za ministra nauke treba dodijeliti i NObelovu nagradu za medicinu.

 9. Patrijot says:

  Ja mnim se M.Đ. sklonio jer je sad vrijeme za promjene, za sređivanje države, a on to nije moga zbog raznijeh veza, “dugova” i drugova. Lukšić je oslobođen toga i moć će zavodit red, a M.Đ. će mu čuvat leđa. To je jedini način da CG ispuni uslove za EU, a ja sam siguran da je to cilj ove promjene.

 10. Синиша says:

  Jeli to Miljas dobio novoga branioca u Ljuksicu novome predsedniku vlade, nije ni posteno sjeo u fotelju odma ga brani a onoga sto ga neko brani znadite da je debelo kriv.
  Luksicu okreni se ti odbrani crne gore ili ti gey gore a ne nekoga ko je debelo opljackao cg.
  Nista je Ivo Sanader pri sta ce se otkriti za Miljasa sta je radio.

 11. Labud says:

  Stara se je sreća probudila-da u Crnu Goru dolaze na vlast novi ljudi hvaleći predhodnika i nastavljaju ono postignuto i napredno dobro.
  Lukšić već u startu pokažuje da umire uvoz-da se na vlast dolazi lajanjem i pljuvanjem na predhodnog.Takvom povratku može bit samo nezadovoljna uvozna opozicija.

  A ti ‘moj poznaniče’ Синиша одвикни се увоза и шврљања имена који ти брка увозне навике.

 12. Синиша says:

  Toga mandatara treba izbacit pa raspisat nove izbore a pola DPS-a u zatvor i da vrate narodu sve sta su pokrali CG.

 13. Синиша says:

  Umalo da zaboravim Labude ja sam da tome o kome prics damo nagradu za dosadasnji rad i to ono od Labuda.

 14. Синиша says:

  Kako ide sad program zaposljavanaj u Cg jeli sto bolje.

 15. Labud says:

  Znam Синиша da nema Srbina u Crnu Goru od 1990g. da nije nezapošljen.Po njihovoj buki da se zaključit da rade dan i noć.Nepatišu.Pa mislim ako Lukšić uspije dozvat Srbe,ka nekad naši stari iz mrtvila,da im je zdravije da rade osmočasovno vrijeme.Siguran sam da među ostalima neće bit nezapošljenih.

 16. Синиша says:

  Ovdje nije rijec o tome o cemu bi ti htio da navedes pricu Labude, vec o tome kako pomoci mandataru da sastavi vladu, jedino ako i ti negiras njegovo postavljanje to je drugo.

 17. Labud says:

  Čuš.Pomagat nekom da društvo sastavi a ne biti u to drštvo-lako je zaključit ko to čini i kuđ to vodi.Nijesu ovaj narod i njihov kandidat smeteni poput onih kojema ti da budeš ‘patriJota’.

 18. Neon says:

  Aca Đukanovića za ministra finansija, Anu Kolarević
  za ministarku pravde, Bata Butorovića za ministra sporta…

 19. Car Banjski says:

  JA BIH OSTAVIO STARU VLADU JER SU PUNI KO BRODOVI A DOK BI NOVOJ NAPUNILJ GUZICE BILI BI PRI BANKROTU*

 20. Шутан says:

  Pomognimo mandataru da popu[i kurac govno.

 21. Simo says:

  pomognimo mandataru da popuši kurac.

 22. Радоња први војвода,свих брда и Сербских земаља says:

  Држите га за врат док пуши, бит ће му слађе.

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register