Da li ministar Stijepović ograničava slobodu izražavanja?

Objavljeno: 20.12.2010, 20:16h

\"

Ministar prosvjete i nauke Slavoljub Stijepović je novčano kaznio sedam direktora podgoričkih osnovnih škola zbog izjava datih medijima, pišu Vijesti, pozivajući se na više izvora.

Ministar je, prema navodima lista, kaznio direktore umanjenjem decembarske zarade od 10 do 30 odsto, zato što su se oglušili o njegovo ranije naređenje da ne smiju davati nikakve izjave medijima.

Jedan od direktora, insistirajući na anonimnosti, je potvrdio za podgorički dnevnik da su zaista kažnjeni. "Da, tačno je. Kažnjeni smo zbog izjava datih medijima, koje su, da sve bude apsurdnije, bile potpuno tačne".

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

 1. Ministarka says:

  Divine justice.

 2. Zipp says:

  Ne. Ministar Stijepović uvodi red u školstvo. Red se uvodi tako, što čak ni DPS direktori škola, ne smiju javno pisnut o problemima u školama.
  A kad se oni usude da kažu nešto negativno, onda je voda ispod poda, ne do poda.

 3. b says:

  Ne naravno. Treba da ih solidarno kazni sve i onako se niko nece pobuniti a i mediji se o tome nece nesto pobrinuti.
  Ionako je vaznije potencirati da li omladina zna jezik baba i djedova i je li grezati ili ogreznuti nego da li direktor neke obrazovne ustanove ima pravo na misljenje.

 4. biljana koprivica says:

  Ah,sto je mene drago sto im to tako radi Stijepko!Ako moras ic’ na posa za fetu kru’a ne moras se gurat’ za direktora.Sto je Bog dao losih prosvjetnih radnika svi su se nabili za direktore.Malo ko od njih je dosao regularnim konkursom.A jest’ im frka:najavio ministar reizbor svih direktora(oko Nove godine).

 5. Car Banjski says:

  SKOLSTVO JE DOVOLJNO KAZNJENO TIME STO JE STIJEPOVIC MINISTAR*

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register