Šta nose premijerke/premijeri?

Objavljeno: 26.10.2010, 22:56h

Piše: PCNEN & građanke i građani Hrvatski mediji su se zainteresovali za torbu koju nosti premijerka Jadranka Kosor. Je li Fendi torba od svijetle kože, koja je vrlo skupa, original ili surogat? Iz hrvatske Vlade su požurili da kažu kako nije riječ o skupom originalu, već o mnogo jeftinijoj imitaciji. Tek time su se uvalili u nevolju, jer su mediji upozorili da je nošenje lažnjaka kažnjivo čak i u Hrvatskoj. “Nisam rekla da se radi o imitaciji, već o no name torbi, koja je nalik na spomenuti Fendi”, protumačila je vladina portparolka. Ona, međutim, nije znala reći gdje je premijerka kupila tu torbu i po kojoj cijeni, kao niti ima li predsjednica Vlade još koju skupu ili, pak, falsifikovanu torbu. Zašto ovu priču stavljamo u ovu rubriku? Pa, zato, da popričamo o tome da li je interesovanje za premijerske torbe senzacionalizam ili mediji čine ono što im je, pored ostalog, dužnost? Takođe i o tome kako bi takva vrsta interesovanja medija bila okarakterisana u Crnoj Gori?

Piše: PCNEN & građanke i građani

Hrvatski mediji su se zainteresovali za torbu koju nosti premijerka Jadranka Kosor. Je li Fendi torba od svijetle kože, koja je vrlo skupa, original ili surogat?

Iz hrvatske Vlade su požurili da kažu kako nije riječ o skupom originalu, već o mnogo jeftinijoj imitaciji. Tek time su se uvalili u nevolju, jer su mediji upozorili da je nošenje lažnjaka kažnjivo čak i u Hrvatskoj.

“Nisam rekla da se radi o imitaciji, već o no name torbi, koja je nalik na spomenuti Fendi”, protumačila je vladina portparolka. Ona, međutim, nije znala reći gdje je premijerka kupila tu torbu i po kojoj cijeni, kao niti ima li predsjednica Vlade još koju skupu ili, pak, falsifikovanu torbu.

Zašto ovu priču stavljamo u ovu rubriku?

Pa, zato, da popričamo o tome da li je interesovanje za premijerske torbe senzacionalizam ili mediji čine ono što im je, pored ostalog, dužnost? Takođe i o tome kako bi takva vrsta interesovanja medija bila okarakterisana u Crnoj Gori?

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

 1. Magdalena says:

  Zato nasa Premjer dama,ne stedi na torbama, jer svaka vrijedi najmanje 10 prosjecnih plata u Crnoj Gori.

 2. Drekale says:

  Ova vrsta interesovanja medija za neke torbe, mogle bi se okarakterisati kao nesto sto ne pripada ozbiljnom novinarstvu. Te ‘torbaroske’ novinare mozemmo slobodno nazvati umnom sirotinjom.

 3. Novinar početnik says:

  @Drekalo

  Zašto mislite da ove teme ne pripadaju ozbiljnom novinarstvu? Zar novinarstvo ne treba da kontroliše one koji imaju moć, koju su im građani dali na izborima? Ja sam učio da je to važna uloga novinarstva u demokratskim društvima.

 4. Učesnica tendera says:

  Novinari su tu da DJELIMIČNO kontrolišu vlast, odnosno da ukazuju građanima na probleme u društvu. Nijesam sigurna da bilo čija torba ili odijelo mogu biti veći problem od npr. afere “Ina” u Hrvatskoj ili problema Željezare u Crnoj Gori, nefunkcionalnosti državne uprave u BiH ili ekspanzije huliganstva u Srbiji. Dakle, novinari su ti koji na sopstevnu odgovornost i u skladu sa kodeksom profesije procjenjuju prioritete.

  A torbe su precijenjene… “Fendi” mogu i ja sebi da priuštim, jednom u par godina. Ne znam zašto to ne bi mogla premijerka države u kojoj su primanja značajno veća nego kod nas. Cijene tih torbi se kreću od 200 do par hiljada eura, zavisno od veličine, materijala, sezone, mjesta gdje se kupuje… Pa čak preskupi i čuveni “Lui Vuitton” može da se kupi za 300 eura. Italijani takve torbe masovno poklanjaju u vrijeme Božića.

  Najskuplje torbe na svijetu su čuvene “birkinke”, za koje postoji lista čekanja u radnjama. Najniža cijena ovih torbi je oko 3000 eura, a unikatni primjerci koštaju i do 20.000 eura.

  E, kad vidite Kosoricu ili nekog drugog sa originalnom “birkinkom”, to ću smatrati problemom.

 5. podgoricanin says:

  Sto je sljedece iz domena sund novinarstva, koje donje gace nose, ima i njih skupih ohoho, jesu li im carape prsle, kod kojeg frizera idu, da ne govorimo o plastici i slicnoj kozmetici….a sve za demokratiju, slobodu medija, a njvise za zamjavenje naroda kako bi se bombastim naslovima prodalo sto vise.

 6. xina levy says:

  skupo mozda, ali neukusno sigurno….

 7. Naivcina says:

  Ja sam mojoj voljenoj kupio torbu od krokodilske koze. Dalje, kupiio sam i cizmice i mali zenski takulin od koze istog krokodila kojega je moj prrijatelj ubio u lovu. Poslije nekolika mjeseca napustila me, i uzela sve poklone. Napomenucu, skupocjene torbe ne donose srecu!

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register