Porodica Kremenko danas slavi 50. rođendan (video)

Objavljeno: 30.09.2010, 19:00h

Čuvena porodica Kremenko danas slavi 50. rođendan, a u to ime je Gugl promijenio je svoj šareni logo slikom iz kultnog američkog crtaća.

Čuvena porodica Kremenko danas slavi 50. rođendan, a u to ime je Gugl promijenio je svoj šareni logo slikom iz kultnog američkog crtaća.

Porodica Kremenko (The Flintstones) je jedna od najuspješnijih američkih animiranih serija koja se prikazivala od septembra 1960. do aprila 1966. godine u udarnim terminima na kanalu ABC.

Radnja crtaća je smeštena u kamenom dobu i prati doživljaje glavnih junaka – hvalisavog Freda Kremenka i njegove strpljive supruge Vilme kao i njihovih prijatelja i susjeda Barnija i Beti Kamenko.

Omiljena među djecom širom svijeta, serija čiji su autoru slavni duo Vilijem Hana i Džozef Barbera i dalje se prikazuje u mnogim zemljama, a dostupna je i u DVD izdanju. Snimljena su i dva dugometražna filma sa likovima crtaća koji su nedavno proglašeni za najdraže crtane junake svih vremena.

Gledaoce, kako one male tako i one velike najviše oduševljava način na koji se u seriji životinje koriste kao uređaji, poput ptice koja služi kao sirena automobila.

Mnogima je ostala u pamćenju i pjesma na početku svake epizode kao i čuveni Fredov uzvik zadovoljstva "Jabadabadu!".

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply