Možete li iđe bez auta?

Objavljeno: 22.09.2010, 09:56h

Danas je, ako nijeste znali, Međunarodni dan bez automobila, posvećen povećanju naše svijesti o ekološkim vidovima saobraćaja i kretanja po gradu.

Danas je, ako nijeste znali, Međunarodni dan bez automobila, posvećen povećanju naše svijesti o ekološkim vidovima saobraćaja i kretanja po gradu.

Ovaj dan se ove godine obilježava u više od 1.500 evropskih gradova, a njime se želi upozoriti da su gradovi zakrčeni automobilima, ozbiljno zagađeni izduvnim gasovima i izloženi buci, pa se građani/građanke žele podstći da više pješače, voze bicikle i koriste javni prevoz.

Šta mislite o ovom danu i temi za razmišljanje. Možete li iđe bez auta?

 

Ovo je i naš grad: Dan kad je u Podgorici promovisan bicikl na solarni i nožni pogon

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

 1. Uno says:

  Moj odgovor na vase pitanje je:Mogu.

 2. Co`ek zena says:

  Mogu.

  Na zalost, na posao i do grada bih morala da pjesacim sest kilometara, jer toliko od centra udaljeno naselje sa najmanje 300 kuca nema nikakav javni prevoz. Ah, da, nakon 2.5 km pjesacenja mogao bi se uhvatiti prevoz iy drugog naselja. Na poslu traze da postujem kodeks o oblacenju i obavezno imam duge rukave, cipele i elegantnu odjecu bez obzira na vrijeme, a nemam se gdje presvuci. Zato je jedini izbor da se koriste kola. E, da, za to koriscenje kola primam istu nadoknadu kao svi koji zive na pljucomet od posla, neki cak primaju znatno visu, jer su kao mjesto boravka prijavili drugi grad.

  Pjesacim uvece iz razonode.

 3. Pjesak says:

  Ovi u Podgorici ne mogu. Ministarstvo uredjenja prostora i zastite zivotne sredine toboze obecalo dan bez automobila u srcu glavnog grada, a ova Mugijeva uprava ni abera za to, pa se vozalo ka svaki dan.

 4. Zdrav kao drijen says:

  Kad bi zakonom zabranili da se ne voze kola, recimo, jedno mjesec dana, tada bi bila prava milina i ljepota voziti bicikla nasim gradovima. Tek tada bi ljudi i zene poceli da udisu punim plucima zdrav vazduh. Ovako, kasljite,kijajte i idite u onu bolnnicu za plucna oboljenja u Brezovik na preglede.

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register