Odmor

Objavljeno: 04.08.2010, 16:06h

Već skoro mjesec sam na odmoru. Odmaram od svega.

Već skoro mjesec sam na odmoru. Odmaram od svega.

Piše: Zipp

 

Već skoro mjesec sam na odmoru. Odmaram od svega. I umaram se svim čim.

Regres! Što to bješe? Aha. To je ono što su nam ukinuli prošle godine, ali su obećali «to je privremeno, bit će, kad izadjemo iz krize, kad…».

Više ga niko ne pominje. Ne mislim na poslodavce(nijesu ludi), već na r(j)adnike. Niko se kao naši r(j)adnici tako lako ne odriče stečenih prava. Uostalom nijesmo mi Grci no ponosni Crnogorci.

I tako, krenuh na odmor bez regresa, pa dje stignem. A stigoh do Mostara i Bune, Sarajeva i Baščaršije. Ne stigoh u Srebrenicu, a mislio sam poći na 15-godišnjicu genocida. Stomačni virus koji me još muči, odvrati me sa pola puta.

Kod doktora? Neka, hvala. U ovakvom sistemu zdravstva me tek sve zaboli. Ovako samo stomak.

Bih i na Adu ali Bojanu. I na samom vrhu Ulcinjske plaže, jedno od rijetkih neurbanizovanih djelova od svih naših plaža. Volim tako. Em uvijek imam minimum svojih 100 kvadrata plaže, em nema ležaljki, suncobrana, bučnih brodića, vike, graje, krofni i sličnog.

A na Adi sve goli, moderno «nagi». Osim direktora Ulcinjske rivijere, čuvenog Mikana Zeca. Nekoliko momaka je angažova(n)o da «skidaju» obučene. Špartaju po vas bijeli dan po plaži sa tim zadatkom. I neka su. A onaj ko ih je angažovao kupa se u šortsu do koljena. No, to treba valjda tako. On je DIREKTOR. Usput, dok ne padne sunce obitava u njihovom centralnom kafe-restoranu sa Veskom Barovićem. Jede se i pije dobro. Na moj i vaš račun, normalno.

A moj regres?

Napisah ovo što napisah, pa gledam dje sam sve napravio pravopisne greške. Da me ne prozivaju ovi profesionalni novinari koji ne čitaju što pišem. Jer sam polupismen, griješim u padažima, kažu. Bogami kao da sam ja Ministar prosvjete. Kad su nam njega, Miga, izabrali za Ministra prosvjete mogu i ja, ovakav, blogovat. Pomislih tada, «uh, kako će ga odrat ovi što pravo pišu i zbore, znaju sve padeže i nove i stare. Bit će kolumni, komentara, kritike, svašta nešto». Al ne bi ništa. Vjerovatno su na odmor i nemaju finasijski problema kao ja, jer oni su profesionalci. Usput se sjetih, sasvim slučajno, da je neki Rimski imperator postavlio konja za senatora. Pa što i mi ne bismo konja za Ministra? Većina ih se i pitaju koliko i konji.

Pogano pišem, priznajem.

No, iznerviran sam. Falilo para odavno, odmora imam još a moram sjedjet kući na ovaj žaropek. Sela nemam. A i drva treba kupit. Neplaćenih računa se nakupilo kao svojevremeno u Prvoj Banci. Smišljam  kako da 20 eura koje imam još u budžetu pretvorim u 240 koliko mi treba za 6 metara drva sa šeganjem. Pomišljam da nazovem  Igora Lukšića pa da smislimo nešto zajedno, znao me čovjek ako me nije zaboravio. Ono, trebalo bi mi da te 20 eura 12 puta zavrtim nekako u krug; ja uplatim njima, oni uplate meni, ja  onima, ovi opet meni….

Nem grijanja ka na drva, ja vam jemac.

 

P.S. U svoje lično ime zahvaljujem se odlazećem Američkom Ambasadoru Njegovoj Ekselinciji Gospodinu Roderiku Muru, na njegovoj izuzetnj misiji koju je sprovodio u Crnoj Gori a u korist kako američkog tako našeg naroda. Obećavam mu, da ću kao pojedinac uraditi sve kako bi se Crna Gora integrisala u NATO i slala što više vojnika u misijama mira u Avganistan, Irak i slična područja gdje imamo zajedničke, demokratske interese. Zajedno smo jači.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply