Štima ili ne štima

by | maj 12, 2010 | Razgovornica | 7 comments

Predizborno izuvanje Filipa Vukovića

Piše: Građanin

Vlada, makar deklarativno, poziva gradjane da prijave korupciju "ostalo je na njima".

Gradonacelnik Pljevalja Filip Vuković na TV izjavljuje: da lično poznaje Darka
Šarića (odbjelog a osumnjičenog kao organizatora šverca više od dvije tone kokaina), da je sa njim u vrlo dobrim odnosima, te i da zna dje se krije to nikada ne bi rekao.

Opet, Vlada CG i vladajuće partije (DPS-SDP) nas stalno ubjedjuju da "sve rade i uporno se bore protiv korupcije i organizovanog kriminala".

Filip Vuković je gradonačelnik Pljevalja i visokorangirani član DPS-a, izabran u ime vladajuće koalicije DPS-SDP.

Šta, koga i kome gradjani da eventualno prijave poslije ovakve izjave?

Nešto ovdje ne štima? Ili možda baš sve štima!

7 0 komentara

  1. razocarani

    on je clan organiyacije koja treba da okuplja najmoralnije ljude… eto kad oni imaju ovakve, gdje je CG!!!!

  2. Gavrilo

    Filipe Vukovicu,, spakuj se i napustaj Pljevlja-idu u Spuz. Takvi nam ne trebaju. Da li te je iko iz tvoje partije opomenuo, da to sto si rekao ne vrijedi ni “prebjene pare”, ni onih miliona koje je opljackao Saric i njegovi tutu kompanija. Pod hitno da se preduzme sudcki postupak protiv ovoga koga nazivaju Filip Vukovic. Sramota za Pljevlja, sramota za drzavu, i sramota za vlast i opoziciju.

  3. Zipp

    Kako, poslije ovakve izjave npr. objasniti svojoj djeci da ne kradu, ne bave se kriminalom, ne diluju drogu, ne…
    Totalni krah svih moralnih vrijednosti.
    Svako malo nam najveci drzavni funkcioneri porucuju da je samo vazno imati novac-da je to mjera uspjeha i postovanja u drustvu, a kako je on stvoren-to nije vazno(Stanko Subotic, Taksin Sinavatra, Oleg Deripaska, Darko Saric…).
    Moralni sunovrat. Svih nas. Tu nam vise niko ne moze pomoci. Nijedan politicki “lider”, partija, pokret.
    Nasem drustvu i drzavi je prije svega neophodan sveobuhvatan moralni preporod, prije bilo kakvog politickog, ekonomskog, razvojnog ili bilo kakvog drugog programa.
    Ova izjava navedenog “gospodina” gradonacelnika(!!!) nam je bolji pokazatelj “stanja napretka, evroatlanskih integracija, demokratizacije, vladavine prava i pravne drzave, “pozitivnih” efekata tranzicije, slobode i umjeća izbora…” od svih domacih i medjunarodnih izvjestaja “relevantnih” institucija.
    Stid. I tacka.

  4. wikipedia

    Organizovani kriminalitet je vrsta imovinskog kriminaliteta, a karakteriše ga postojanje kriminalne organizacije koja obavlja kontinuiranu privrednu delatnost, koristeći pri tom nasilje i korupciju nosilaca vlasti.

    Karakteristike kriminalne organizacije su:

    *učešće više od 3 lica u kriminalnoj grupi
    * stroga hijerarhija
    * korišćenje nasilnih sredstava, ucena, pretnji
    * povezanost sa srodnim organizacijama
    * veza sa politikom

  5. Bilja

    HOBOTNICA!
    Ko je spreman da se suprotstavi mora biti svjestan posljedica.Neuki puk nagonski osjeca opasnost i cuti,a mora i da se jede. Mi,koji vidimo, kod NJIH izazivamo grohotni smijeh!Za sada!

  6. Iskreni

    Gospodin Vukovic je potpuno u pravu. Otvoreno je rekao sto misli o montiranom procesu srpske politicko-crkvene sturkture koja je u istoriji covjecanstva neprevazidjeni organizator i podstrekac najgroznijih kriminalnih, mafijaskih,pljackaskih, i uzasno svirepih poduhvata. Saric je kao i Arkan bio miljenik srpskih vlasti i srpske pravoslavne crkve, a obojica su bili njihovi veliki donatori, kupujuci moc i bozje blagoslove. Srbi ne bi bili Srbi da kukavicje jaje ne podmetnu Crnoj Gori. Saric im je odlicno dosao. Oduzece mu ogromno bogatstvo i prisvojiti ga, ne libeci njegovog nastanka.

  7. Iskreni

    Danasnje Vijesti prenose misljenje kompetentnih strucnjaka iz Srbije da je slucaj Saric naduvan. Kazu da je smisljeno izveden sa politickim ciljevima i da je oduzimanje njegove imovine samo fiktivno. Interesantan je navod da Saric nije optuzen, kao i misljenje da nece ni biti optuzen. Sasvim je u skladu sa ponasanjem srpskih vladajucih struktura i misljenje da se Saric u dogovoru sa njima sakrio. Eto toliko, a detaljnije procitajte u Vijestima, koje su jedan od glavnih tuzioca i sudija “kriminalno-mafijaskim vlastima” Crne Gore poturajuci Sarica iskljucivo njima. Nevjerovatno je koliko su sinhronizovano djelovali Medojevic,Mandic i Milic, te
    Vanja Mans, proglasavajuci sebe doslednim borcima protiv kriminala. Da li ce se postidjeti i reci sebi da bas ne ljube istinu i da im je ona strana. Naravno da ne. U svom jadnom opozicionom i kriticarskom djelovanju, nastojace da se docepaju druge izbisljotine da bi vrijedjali Crnu Goru i Crnogorce. Kad ce to biti, zavisi koliko je srpska politicko-crkveno- mafijaska skupina inventivna.

Submit a Comment