Srbija i dalje zainteresovana za Luku Bar

Objavljeno: 01.04.2010, 09:26h

Na tenderu za privatizaciju dijela Luke Bar, čiji je rok istekao juče, niko nije pokazao interesovanje za kupovinu lučke cjeline Kontejnerski terminal i generalni tereti. Tendersku dokumentaciju za tu cjelinu bile su otkupile neke firme iz Libana i Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i jedna kompanija koju je osnovala Vlada Srbije. Gostujući u emisiji Oko ekonomije, na RTS, srpski ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić je izjavio da će srpska preduzeća učestvovati na ponovljenom tenderu za kupovinu Luke Bar. On tvrdi da je transport robe željeznicom iz Srbije do Luke Bar mnogo efikasniji, brži i jeftiniji od onih koji se koriste, poput luka u Konstanci, Kopru i Rijeci. "Insistirao sam da se ranije počnu dogovori oko toga kako da uđemo u Lku Bar, ali je Vlada Crne Gore bila nestrpljiva", rekao je Mrkonjić i dodao da je Crna Gora isto postupila i sa tenderom za autoput Bar-Boljere, za koji, takođe, još nije nađen partner.

Na tenderu za privatizaciju dijela Luke Bar, čiji je rok istekao juče, niko nije pokazao interesovanje za kupovinu lučke cjeline Kontejnerski terminal i generalni tereti.

Tendersku dokumentaciju za tu cjelinu bile su otkupile neke firme iz Libana i Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i jedna kompanija koju je osnovala Vlada Srbije.

Gostujući u emisiji Oko ekonomije, na RTS, srpski ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić je izjavio da će srpska preduzeća učestvovati na ponovljenom tenderu za kupovinu Luke Bar.

On tvrdi da je transport robe željeznicom iz Srbije do Luke Bar mnogo efikasniji, brži i jeftiniji od onih koji se koriste, poput luka u Konstanci, Kopru i Rijeci.

"Insistirao sam da se ranije počnu dogovori oko toga kako da uđemo u Lku Bar, ali je Vlada Crne Gore bila nestrpljiva", rekao je Mrkonjić i dodao da je Crna Gora isto postupila i sa tenderom za autoput Bar-Boljere, za koji, takođe, još nije nađen partner.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply