Satelitska pratnja službenih vozila

Objavljeno: 01.04.2010, 10:45h

Nijedno službeno prevozno sredstvo, u koja se ubrajaju ne samo putnički automobili nego i avioni, autobusi, vatrogasna i vozila Hitne pomoći ne smiju se koristiti u privatne svrhe, predviđeno je uredbom Vlade Crne Gore. Pobjeda otkriva da će ubuduće upotreba svih službenih vozila Skupštine Crne Gore, Predsjednika Crne Gore, Vlade, Ustavnog suda, Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, državnog tužilaštva, ministarstava i drugih organa uprave, sudova, Centralne banke, Državne revizorske institucije, Univerziteta, javnih ustanova, državnih fondova biti praćena satelitski, odnosno GPR sistemom. Uredbom je propisano i da službeno vozilo ne smije biti skuplje od 50.000 eura, osim u slučaju jednog vozila koje koriste predsjednici Crne Gore, Vlade i Skupštine, te vozila za potrebe protokola i posebne zaštite ličnosti. Pravo na stalnu upotrebu službenog vozila imaju jedino Predsjednik Crne Gore, predsjednik i članovi Vlade, predsjednik Ustavnog suda, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda, predsjednik Vrhovnog suda Crne Gore, Vrhovni državni tužilac i Specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala, određeno je uredbom Vlade Crne Gore.

Nijedno službeno prevozno sredstvo, u koja se ubrajaju ne samo putnički automobili nego i avioni, autobusi, vatrogasna i vozila Hitne pomoći ne smiju se koristiti u privatne svrhe, predviđeno je uredbom Vlade Crne Gore.

Pobjeda otkriva da će ubuduće upotreba svih službenih vozila Skupštine Crne Gore, Predsjednika Crne Gore, Vlade, Ustavnog suda, Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, državnog tužilaštva, ministarstava i drugih organa uprave, sudova, Centralne banke, Državne revizorske institucije, Univerziteta, javnih ustanova, državnih fondova biti praćena satelitski, odnosno GPR sistemom.

Uredbom je propisano i da službeno vozilo ne smije biti skuplje od 50.000 eura, osim u slučaju jednog vozila koje koriste predsjednici Crne Gore, Vlade i Skupštine, te vozila za potrebe protokola i posebne zaštite ličnosti.

Pravo na stalnu upotrebu službenog vozila imaju jedino Predsjednik Crne Gore, predsjednik i članovi Vlade, predsjednik Ustavnog suda, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda, predsjednik Vrhovnog suda Crne Gore, Vrhovni državni tužilac i Specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala, određeno je uredbom Vlade Crne Gore.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply