D.Š.

by | mar 6, 2010 | Blog | 1 comment

Dok se ne dokaže krivica ne smijem(o) pisnut.\r\nA ko da je dokaže?

Piše: Zipp

 

D.Š. je osumnjičen za šverc par tona kokaina. Afera koja mjesecima drma državu(e), političke elite, „ugledne" biznismene. Vijest  kojom manipulišu(?) ovi i oni, iz ovih ili onih razloga. Slučaj D.Š. je i omiljena tema gradske, prigradske i svakolike čaršije.  Zavisnih i „nezavisnih" televizija i ostalih medija. Novinara profesionalaca i onih koji to nijesu.

Kako je D.Š samo osumnjičen za šverc kokaina, doduše svjetskih razmjera, a nije uhvaćen niti mu je dokazana krivica, moja malenkost, iako nijesam novinar već običan bloger tj. onaj koji piše BRLOG(kvalifikacija najnezavisnijeg i najprofesionalnijeg novinara kod nas i u vas cijeli svijet), zbog predpostavke nevinosti neću napisati njegovo puno ime i prezime. Glumim profesionalca. To je kod nas IN. Usput, glumom želim da upotpunim sve siromašniji repertoar CNP-a.

Ovo vam je živa istina. A ne zovem se Emilo.

D.Š., b.m.(ovome drugom ni inicijale velikim slovima ne smijem napisati), S.S. zvani Cane, V.B., S.M. A.DJ., M.DJ. i još desetak sličnih su svako malo osumnjačeni ili na potjernicama, što kod nas, što u svijetu, ali  im nikad nije dokazana krivica. Stoga su nevini mada svi znamo da djevice baš i nijesu. Djevica kod nas više nema. Sve ih je odavno djavo ponio, kao u onom vicu.

Da se ja vratim na D.Š. Osnovano se sumnja da je on glavni organizator  šverca 2 tone i nešto malo preko, kokaina. Ono „malo preko" je dovoljno da se ušmrka cijela Crna Gora. A mi volimo da se ušmrkavamo ili što bi rekli „da (se) uvlačimo". Stalno smo na neke crte. Usput vičemo „držte lopova ili dilera", nikad „držte organizatora". Na dilerima i sitnim lopovima naša policija, sudstvo i tužilaštvo treniraju strogoću i popravljaju statistiku, tako da su u  prosjeku uspješni. Riješe 90% slučajeva. Ali onih 10% neriješenih nam jebaše majku. Da će riješiti tih 10%, u stvari, imali bi stopostotni učinak. No se plašim da bi tada ostali bez plata. Mnogi i bez glava. Najviše se bojim da bi nam onda i država bila obezglavljena. A jebeš državu bez glave, jel tako?

Puno psujem u poslednje vrijeme. Nikad neću postati profesionalac kao drugi D.Š.

Ima inidicija i osnovanih sumnji da nam je prvonavedeni D.Š. podmetnut, kako bi se srušio naš evro-atlanski put, omalovažili naši uspjesi, srušila demokratija, medjunacionalni sklad, crkva na Rumiji, popovi i hodže, neopravdane i ničim zaslužene sankcije, auto-put, Zavala i Avala, pasarele, verige, investicioni bum…

D.Š. je porijeklom iz C. G., grada čiji je registarska oznaka PV(strogo profesionalno). Imao je izgleda 3-4 državljanstava, uzeo otpust, dobio garancije… Ko će su tu snaći? Normalno, imao je i titulu „kontraverzni biznismen". Nekad su najcjenjiniji ljudi kod nas bili doktori, inžinjeri, profesori, sad su to kontraverzni biznismeni. Omiljena literatura mu(im) je „Prvih 100 godina mafije".  Često i jedina.

Kažu da je D.Š. bio dobar sa S.S. te da je imao sukob sa kontraverznim bratom A.DJ., te da je „vidjeniji" akcionar rata za mir, novine od riječi, koju uredjuje i sredjuje doskorašnji  savjetnik, proslavljeni slobodnoevropljanin. Opet,  za brata kontraverznog brata, koji nije ispadao iz premijer lige punih 20 godina, tvrdi se da je …

 

Ja se odje više ne mogu snaći. Znam, vidim, osjećam odavno da smrdi do guše. I preko. Gušim se od smrada. Kako vi izdržavate, svaka vam čast. Ili ste mozda navikli na smrad? Oguglali!

1 Comment

  1. Veljko B Ilic

    “Ne treba zaboraviti, a to se cesto cini u javnosti, da se ne moze na osnovu price, necijeg dozivljaja, ili cak pouzdanog saznanja neko uhapsiti, navodi Dusan Raspopovic jedan od boljih poznavalaca narkomanije u Crnoj Gori.”

    Kako javlja PCNEN, uhapsena su trojica Bjelopoljaca: M.G (30), Z.G (22), i LJ.G (30), pod sumnjom da su pokusali da ubiju M.G i G.C.
    Gospodine ZIPP, vjerujem da ce vam sada biti potpuno jasno zasto se upotrebljavaju slova iz nase azbuke (od 32 slova), da se nebi otkrio pravi identitet osoba koje jos nijesu osudjene. Za osobe koje su osudjene i idu u zatvor imaju svoje zatvorenicke brojeve.

    Nekada, ne tako davno, za vrijeme vladavine kralja Nikole u Crnoj Gori, procuje se da neki Viko Pijov krade po selima sve, “samo sto nije za nebesa svezano”.( Necu da navodim njegovo prezime zbog toga sto ima mnogo njegovih potomaka u Crnoj Gori, koji su casni i postenii ljudi.) Kralj posalje nekolika izabranika, da uhvate i dovedu tog lopuzu na Cetiinje da nebi brukao ponosnii narod Crne Gore. Odose njih trojica da traze Vika Pijova. Posto se priblizavala noc, rijese da skuvaju malo mesa u kotlu, i da sjutri dan udju u Vikovu teritoriju. Kako se noc priblizavala, onako po pomrcini banu neki omaleni covjeculjak. “Dobro vece ljudi, i neka vam bude srecno hvatanje Vika! Takvog lopova majka nije radjala, nastavi da prica pridoslica. Vidite ovu veceru sto kuvate, da je Viko tu, on bi vam je ukrao ispred ociju. Kako coce da nam ukrade veceru, pitaju oni? Evo ovako, on bi prvo uzeo ovaj kotao, prosuo bi ovako vodu po ovoj vatri i onda sa mesom pobjegao ovako. Posto prodje minut-dva, neko rece, to je Viko Pijov sto nam ukrade veceru ispred nas trojice.

    Da zavrsim ovo moje pricanje o tom nekadasnjem lopovu, da nebih skretao sa teme, napomenucu jos ovo, vratiisese njih trojica kod kralja neobavljena posla. Kazu da je kralj Nikola pozvao Vika Pijova na Cetinje, i da mu je obecao da cemu dati nesto perpera da bi kupio nesto brava, i da jednom za svagda prestane sa kradjom. Tako je to bilo nekada.

Submit a Comment