Manojlović: Konjima nema spasa

Objavljeno: 11.01.2010, 16:48h

Predsjednica Društva za zaštitu životinja iz Podgorice očajna je zbog nezainteresovanosti mještana, koji su, kako je rekla, držali ruke u džepovima i stajali na obali pored svojih čunova

Predsjednica Društva za zaštitu životinja iz Podgorice očajna je zbog nezainteresovanosti mještana, koji su, kako je rekla, držali ruke u džepovima i stajali na obali pored svojih čunova

Jutros je samo vojska sa dva čamca i policija sa jednim čamcem pokušala da spase konje koji su zarobljeni u vodi u okolini Žabljaka Crnojevića, ali je izostala pomoć mještana da bi konji bili okruženi i otjerani na sigurno, saznaje PCNEN od Svetlane Manojlović, predsjednice podgoričkog Družtva za zaštitu životinja.

"U vodi je oko 50 konja i vojni čamci su između njih i Morače. Ako krenu ka Morači nema im spasa, mada mislim da i ovako nema ništa od njihovog spasavanja", rekla nam je Manojlović.

Akcija odgođena za sjutra

U trenutku kada sam već bio postovao tekst, Svetlana mi je poslala poruku da je upravo dobila informaciju od Nenada Ivanovića, šefa rendžera, da je akcija obustavljena do  sjutra.

On joj je rekao da je u vodi još pedesetak konja, a da ih je 30 izvučeno na sigurno.

Informaciju o broju konja je dobila od oficira koji je bio u čamcu a sa kojim je razgovarala telefonom. Taj oficir je tražio i pomoć od mještana.

Manojlović kaže da su se rendžeri iz Nacionalnog parka danas povukli, zato što imaju limene čamce, koji nije su najsigurniji po nevremenu.

Ona je bila sva očajna zbog nezainteresovanosti mještana, koji su, kako je rekla, držali ruke u džepovima i stajali na obali pored svojih čunova.

"Ne pada im napamet da se pokrenu, jer smatraju da je sve to glupo i hir moj i Društva za zaštitu životinja. O uvredama koje su mi poneki uputili da ne govorim", kaže Manojlović.

 

Ilustracija

 

Ona kaže da je vidjela desetak konja kraj puta i u brdu. "Jednom je slomljena noga. Pozvala sam veterinare iz MONT-VETA. Probaće da mu priđu", kaže Manojlović.

Pozivajući se na izjave drugih, ona veli da ima više od 30 lešava konja, ali da se, čak, pominje i 100.

"Tačan broj konja očigledno niko ne zna. Kad sam pitala za broj spasenih konja od juče, rekli su mi da su, pored ovih koje sam vidjela, neke konje uzeli seljaci,  jer su njihovi (bili su ih zaboravili!!!), a neki su po brdu", kaže ona.

D. Vuković

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply