Proročanstvo: Atanasije nasljeđuje Pavla?

Objavljeno: 08.01.2010, 09:06h

Jedan od najvećih autoriteta u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, otac Justin Popović, prorekao je da će patrijarha Pavla na svetosavskom tronu zamijeniti vladika Atanasije Jevtić, zbog čega dosta vjernika SPC misli da bi upravo on na izbornom saboru 22. januara mogao biti izabran na tron svetog Save, piše beogradski tabloid Alo. Atanasije spada među najveće pristalice učenja grčkog mitropolita Jovana Zizjulasa, koje mnogi u SPC smatraju spornim zbog ekumenističkih stavova. To je bio razlog zbog kojeg je vladika banatski Nikanor, poznat kao duhovni otac desničarske organizacije Obraz, na Saboru SPC jesenas napao vladiku Atanasija, posle čega je ovaj napustio zasijedanje. Atanasije je svojevremeno penzionisan zbog povrede vrata, koju je zadobio prilikom pada dok je popravljao krov.

Jedan od najvećih autoriteta u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, otac Justin Popović, prorekao je da će patrijarha Pavla na svetosavskom tronu zamijeniti vladika Atanasije Jevtić, zbog čega dosta vjernika SPC misli da bi upravo on na izbornom saboru 22. januara mogao biti izabran na tron svetog Save, piše beogradski tabloid Alo.

Atanasije spada među najveće pristalice učenja grčkog mitropolita Jovana Zizjulasa, koje mnogi u SPC smatraju spornim zbog ekumenističkih stavova. To je bio razlog zbog kojeg je vladika banatski Nikanor, poznat kao duhovni otac desničarske organizacije Obraz, na Saboru SPC jesenas napao vladiku Atanasija, posle čega je ovaj napustio zasijedanje.

Atanasije je svojevremeno penzionisan zbog povrede vrata, koju je zadobio prilikom pada dok je popravljao krov.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register