Dodijeljene nagrade za najkraću kratku priču

Objavljeno: 30.10.2009, 23:12h

Piše: DT&PCNEN Među više od hiljadu i petsto priča pristiglih na VІIІ konkurs za najkraću kratku priču, koji je organizovala izdavačka kuća Alma u saradnji sa Beografitima, Milan Beštić, Dejana Jovanović, Darko Kocjan, Dragana Lazić, Alma Otašević i Đorđe Otašević izabrali su tri najbolje. Prva nagrada pripala je Nenadu Glišiću za priču sa naslovom O paralelnim svetovima u povremenoj koliziji, drugu nagradu je dobio Dejan Tofčević iz Podgorice za priču Obaveštenje, a treća je dodijeljena Borivoju Sekuliću za priču O biciklu i pomorandžama. OBAVEŠTENjE Ovim putem obaveštavam sve one žene koje su neizmerno patile zbog mene, činile nerazumne stvari, kupale se gole u reci, valjale sa mnom po travi i kisnule ispod tek olistalog drveća da sam odavno oženjen i da sam zaboravio da im javim kako su one samo plod moje mašte.

Piše: DT&PCNEN

Među više od hiljadu i petsto priča pristiglih na VІIІ konkurs za najkraću kratku priču, koji je organizovala izdavačka kuća Alma u saradnji sa Beografitima, Milan Beštić, Dejana Jovanović, Darko Kocjan, Dragana Lazić, Alma Otašević i Đorđe Otašević izabrali su tri najbolje.

Prva nagrada pripala je Nenadu Glišiću za priču sa naslovom O paralelnim svetovima u povremenoj koliziji, drugu nagradu je dobio Dejan Tofčević iz Podgorice za priču Obaveštenje, a treća je dodijeljena Borivoju Sekuliću za priču O biciklu i pomorandžama.

OBAVEŠTENjE

Ovim putem obaveštavam sve one žene koje su neizmerno patile zbog mene, činile nerazumne stvari, kupale se gole u reci, valjale sa mnom po travi i kisnule ispod tek olistalog drveća da sam odavno oženjen i da sam zaboravio da im javim kako su one samo plod moje mašte.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

 1. Met says:

  Sjajna priča. Zašto nas ne bi upoznali sa ostalim pričama-bar one uzimaju malo prostora i vremena.

 2. Dejan Tofčević says:

  Pa dobro, evo je još jedna nagrađena priča:

  SIGURNOST

  Prvo se popenji na drvo. Što je veće tamo ima više grožđa. Ponesi i korpu, ne zaboravi, trebaće ti. Kreni od vrha, lakše je. Beri redom. Korpu puni grožđem do vrha, konopcem spuštaj a bližnji i ostali rođaci neka je prazne u burad. Ako je obilno rodilo zovi i kumove. Opet i opet je puni, pa spuštaj dok ne obereš svaki grozd. Budi brz da te kiša ne pretekne i štetu napravi. Kada ga izmuljaš drži ga u podrumu u čistim sudovima, to je važno. Posle vino otači, rakiju peci. I komovicu peci jer se može dobro prodati. Kada sve završiš prodaj vino i rakiju, čak i onu komovicu. Možeš biti skup, a ne moraš jer imaš puno robe. Jeftin – nipošto! Čuvaj se toga da ne izađeš na loš glas kako mećeš šećer, pa nećeš moći da prodaš trud. Obogati se slobodno, ne prezaj, jer si znoj lica svojega otirao i silu drva potrošio. Svako ko ti je pomagao neka dobro zaradi. Ne zaboravi ih u dobru.

  A onu vrbu čuvaj. Neguj je. Ne pravi vrbova klina, metle ili kotarice već je pazi. Dobro je osiguraj jer je sigurno samo ono što je osigurano. Ne jednom nego sto puta. Kažem ti, čuvaj je kao oči u glavi jer će ti opet roditi grožđe a bogatstvo i svakojako dobro prosuti se iz roga izobilja baš pored tebe.

 3. Dejan Tofčević says:

  Kad sam već tu evo je još jedna:

  PROGRAM

  Na televizoru je bio veliki požar i kamera ga je zumom lagano približila gledaocima. Ubrzo se ništa drugo nije moglo razaznati osim ogromnog plamena koji je gutao sve pred sobom. Njegovu silinu ništa nije ugrožavalo, čak ni jalovi pokušaji vatrogasaca koji su se svim sredstvima suprotstavljali. I sam sam kao hipnotisan posmatrao silinu i bestijalnost plamena kada se oseti miris dima, prvo lagan na ivici sumnje a kasnije onaj jak, ljut i rezak mi ispuni nozdrve. Gotovo istovremeno iz zvučnika na televizoru poče da kulja gust dim a plameni jezici da ližu i uvijaju plastiku. Uplašen nenadanim događajima nagonski zgrabih daljinski upravljač i najbrže moguće nađoh kanal gde su morski talasi zapljuskivali hridi neke daleke obale. Voda zapljusnu plamen i ugasi ga kao od šale ali potom nastavi da se sliva niz televizor i komodu na pod. Opet, sada iskusniji i veštiji, zgrabih daljinski upravljač u ruke i nađoh program sa šumskom stazom i planinskim vrhovima. Poplava prestade a svež planinski vazduh ispuni čitavu sobu i tako izbegoh katastrofu. Samo je deo tepiha što je ispod televizora ostao malo vlažan ali se nadam da to majka neće primetiti.

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register