Javna funkcija u lokalu

Objavljeno: 02.10.2009, 15:29h

Predlažem da svi lokali u koje zalaze ili bi ikada mogle u njih navratiti javne funkcije morali imati dovoljno široka vrata da kroz njih mogu proći službena vozila

Predlažem da svi lokali u koje zalaze ili bi ikada mogle u njih navratiti javne funkcije morali imati dovoljno široka vrata da kroz njih mogu proći službena vozila

Piše: Ovlašćeno lice

Jedna od javnih funkcija, koja uživa prava štićenika službi, zapila se juče u podgoričkom Buda baru.

I javne funkcije, koliko god to čistuncima moglo zvučati čudno, imaju uobičajene ljudske prohtjeve – u se, na se i podase/nadase.

Službeno vozilo, koje javnu funkciju voza đe treba, bilo je parkirano tik ispred pomenutog ugostiteljskog objekta, kako bi javna funkcija bila blagovremeno prevezena hitno u hitnu ili bilo gdje drugdje ako to bude zahtijevao istorijski ili, pak, trenutak inspiracije javne funkcije.

To službeno vozilo, javili su lokalni mass media, bilo je nepropisno parkirano i, kao takvo, uticalo na bezbjednost saobraćaja.

Pih! Zar oko te nepropisne parkiranosti treba da građani & građanke troše riječi i nerve. To je bezazlenost koja se dešava tako često i nama običnim funkcijama.

Mene istinski brine to što je službeno vozilo bilo prilično udaljeno od javne funkcije i što je motor bio ugašen. Zamislite, ne daj Bože, da se javnoj funkciji snemoglo. Službeni vozač javne funkcije bi morao da pređe (preleti, bolje reći) odgovarajući broj koraka, otvori vrata i startuje mašinu; pripadnici službe koja štiti morali bi da dotegle javnu funkciju iz kafića, spakuju je nježno i brižno u službeno vozilo…

Nepotrebni gubici dragocjenih najsitnijih drobljenčića vremena, gospodo draga.

Predlažem, zato, da parlament donese propis po kome bi svi lokali u koje zalaze ili bi ikada mogle u njih navratiti javne funkcije morali imati dovoljno široka vrata da kroz njih mogu  proći službena vozila. Predlažem, takođe, da se javnim funkcijama pića i ića serviraju na stolu postavljenom tik do službenog vozila, za čijim volanom ostaje da sjedi službeni vozač. Naravno, motor mora da bude uključen, a izduvni gasovi sprovedeni napolje, što znači da bi lokali koje imamo na umu morali imati odgovarajuće naprave za tako nešto.

Ako neko ima boljih ideja, neka bude slobodan da ih izloži. Nijesam sujetni inovator. Meni je jedino stalo da nam javne funkcije budu funkcionalne i bezbjedne.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

  1. Milovan Vukov Jankovic says:

    Evo dodhje Obama u Kopenhagen,
    sa 40 vozila Jamerichkih, i kordonom MUPavaca iz Jamerike, i po prvi put, koliko ja znam, sklonishe gradjane Danske u konovaljak i trotoar,
    da vide Danci, kao gradjani Podgorice zive svakodnevno, kad oni izlaze iz Vile Blazove.

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register