Štrajk zbog jednog od autora Pravopisa crnogorskog jezika

Objavljeno: 01.10.2009, 12:06h

Na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu štrajkuje asistent Slobodan Sadžakov, jer smatra da su ugrožena njegova akademska prava na stručno usavršavanje koje mu "uskraćuje profesor Milenko Perović". Sadžakova u štrajku podržava koleginici Milota Molnar Sivač, koja smatra da će biti utvrđene i druge neregularnosti za koje je odgovoran profesor Perović, prenosi Radio Novi Sad. Profesor Perović je bio predsjednik Ekspertska komisija koja je pripremila prijedlog Pravopisa, Gramatike i Rječnika crnogorskog jezika.

Na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu štrajkuje asistent Slobodan Sadžakov, jer smatra da su ugrožena njegova akademska prava na stručno usavršavanje koje mu "uskraćuje profesor Milenko Perović".

Sadžakova u štrajku podržava koleginici Milota Molnar Sivač, koja smatra da će biti utvrđene i druge neregularnosti za koje je odgovoran profesor Perović, prenosi Radio Novi Sad.

Profesor Perović je bio predsjednik Ekspertska komisija koja je pripremila prijedlog Pravopisa, Gramatike i Rječnika crnogorskog jezika.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register