Srpski tužilac zahtijeva zabranu organizovanog okupljanja navijača

Objavljeno: 01.10.2009, 13:20h

Državni javni tužilac Slobodan Radovanović podnijeće danas MUP Srbije zahtjev za zabranu organizovanog okupljanja, organizovanog odlaska i organizovanog prisustva na sportskim utakmicama navijačima Partizana, Crvene Zvezde i Rada. "Spremam i inicijativu za brisanje iz registra pojedinih navijačkih grupa", kazao je Radovanović za agenciju Tanjug. Tužilac je objasnio da postoji niz grupa i grupica koje, pod velom navijanja, vrše krivična djela i dodao da to nijesu navijači već kriminalci, što proističe iz dokaza koje je prikupila policija. Ministarstva pravde i unutrašnjih poslova Srbije predložiće izmjenu propisa, kojima će huliganima koji prave izgrede na sportskim takmičenjima, a već su kažnjavani za takva djela, biti zabranjeno prisustvo na terenima, rekla je danas ministarka pravde Snežana Malović.

Državni javni tužilac Slobodan Radovanović podnijeće danas MUP Srbije zahtjev za zabranu organizovanog okupljanja, organizovanog odlaska i organizovanog prisustva na sportskim utakmicama navijačima Partizana, Crvene Zvezde i Rada.

"Spremam i inicijativu za brisanje iz registra pojedinih navijačkih grupa", kazao je Radovanović za agenciju Tanjug.

Tužilac je objasnio da postoji niz grupa i grupica koje, pod velom navijanja, vrše krivična djela i dodao da to nijesu navijači već kriminalci, što proističe iz dokaza koje je prikupila policija.

Ministarstva pravde i unutrašnjih poslova Srbije predložiće izmjenu propisa, kojima će huliganima koji prave izgrede na sportskim takmičenjima, a već su kažnjavani za takva djela, biti zabranjeno prisustvo na terenima, rekla je danas ministarka pravde Snežana Malović.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register