Sarajevo: Protest dobitnika najvećih ratnih priznanja

Objavljeno: 01.10.2009, 12:23h

U toku je protest Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Federacije ispred zgrade Vlade Federacijeu Sarajevu, javlja portal Bitno.ba. Prema posljednjim informacijama, pred zgradu Vlade pristiže sve više protestanata iz svih boračkih populacija, zbog čega je blokirana Alipašina ulica. Policija je postavila ogradu široko oko zgrade Vlade, tako da protestantima neće biti omogućen prilaz zgradi. Članovi Saveza traže da se isplata naknada dobitnicima najvećih ratnih priznanja i članovima njihovih porodica, šehidskim porodicama, vojnim invalidima i demobilisanim borcima obavlja u skladu sa zakonom i u mjesečnom iznosu iz decembra 2008. godine, a da se razlika za mjesece u kojima je taj iznos bio umanjen, isplati do kraja godine.

U toku je protest Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Federacije ispred zgrade Vlade Federacijeu Sarajevu, javlja portal Bitno.ba.

Prema posljednjim informacijama, pred zgradu Vlade pristiže sve više protestanata iz svih boračkih populacija, zbog čega je blokirana Alipašina ulica. Policija je postavila ogradu široko oko zgrade Vlade, tako da protestantima neće biti omogućen prilaz zgradi.

Članovi Saveza traže da se isplata naknada dobitnicima najvećih ratnih priznanja i članovima njihovih porodica, šehidskim porodicama, vojnim invalidima i demobilisanim borcima obavlja u skladu sa zakonom i u mjesečnom iznosu iz decembra 2008. godine, a da se razlika za mjesece u kojima je taj iznos bio umanjen, isplati do kraja godine.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register