RTCG opet krši Kodeks novinara CG*

Objavljeno: 01.10.2009, 14:58h

Piše: Koleginica RTCG Odbor za saslušanje Škuletića        01. oktobar 2009.  Odbor Skupštine Crne Gore za prosvjetu i nauku prihvatio je inicijativu poslanika Socijalističke narodne partije Svetozara Golubovića i Veselinke Peković za kontrolno saslušanje ministra prosvjete i nauke Sretena Škuletića zbog dešavanja u Cetinjskoj gimnaziji. Za inicijativu SNP-a glasali si članovi tog tijela iz opozicije, ali i vladajućih stranaka, a dogovoreno je da Škuletić bude saslušan na sledećoj sjednici Odbora za školstvo i nauku. link: http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/obrazovanje/10123-odborzasaslusanjeskuletica.html PCNEN Posljednji update: 01. Oct 2009, 13:59 Odbor jednoglasno za saslušanje Škuletića  Odbor Skupštine Crne Gore za prosvjetu i nauku prihvatio je inicijativu poslanika Socijalističke narodne partije Svetozara Golubovića i Veselinke Peković  za kontrolno saslušanje ministra prosvjete i nauke Sretena Škuletića zbog dešavanja u Cetinjskoj gimnaziji.  Za inicijativu SNP-a glasali si članovi tog tijela iz opozicije, ali i vladajućih stranaka, a dogovoreno je da Škuletić bude saslušan na sledećoj sjednici Odbora za školstvo i nauku. link: http://www.pcnen.com/detail.php?module=2&news_id=40311 *12.2 Plagijat Novinar ne smije da se bavi plagiranjem. Pod plagijatom se podrazumijeva korišćenja tudjih informacija, riječi, ideja i slika bez odgovarajućeg navodjenja izvora.

Piše: Koleginica

RTCG

Odbor za saslušanje Škuletića       

01. oktobar 2009. 

Odbor Skupštine Crne Gore za prosvjetu i nauku prihvatio je inicijativu poslanika Socijalističke narodne partije Svetozara Golubovića i Veselinke Peković za kontrolno saslušanje ministra prosvjete i nauke Sretena Škuletića zbog dešavanja u Cetinjskoj gimnaziji.

Za inicijativu SNP-a glasali si članovi tog tijela iz opozicije, ali i vladajućih stranaka, a dogovoreno je da Škuletić bude saslušan na sledećoj sjednici Odbora za školstvo i nauku.

link: http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/obrazovanje/10123-odborzasaslusanjeskuletica.html

PCNEN

Posljednji update: 01. Oct 2009, 13:59

Odbor jednoglasno za saslušanje Škuletića 

Odbor Skupštine Crne Gore za prosvjetu i nauku prihvatio je inicijativu poslanika Socijalističke narodne partije Svetozara Golubovića i Veselinke Peković  za kontrolno saslušanje ministra prosvjete i nauke Sretena Škuletića zbog dešavanja u Cetinjskoj gimnaziji. 

Za inicijativu SNP-a glasali si članovi tog tijela iz opozicije, ali i vladajućih stranaka, a dogovoreno je da Škuletić bude saslušan na sledećoj sjednici Odbora za školstvo i nauku.

link: http://www.pcnen.com/detail.php?module=2&news_id=40311

*12.2 Plagijat

Novinar ne smije da se bavi plagiranjem. Pod plagijatom se podrazumijeva korišćenja tudjih informacija, riječi, ideja i slika bez odgovarajućeg navodjenja izvora.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

 1. Zoran V. Raičević says:

  Poštovana redakcijo PCNENA,

  O ovome pišete već duže vrijeme. Sad Vas pitam: Zašto ne nazovete RTVCG i kažete im koji je problem. Jer, očito pisanje o ovom ne daje rezultate.

 2. Miloš says:

  Aaaa, ovo je neoprostivo, užas, morao sam poslat đecu u drugu sobu… 😛
  Koleginice, idi radi nešto korisno, ljeba ti.

 3. Sranislava says:

  @Milose,
  Bitan je princip.

 4. Radonja, uno, due, tre says:

  @Rasovicu,
  Mislite da bi nesto promijenilo i da zovnu?

  I ne zaboravite, ovo je Javni servis CG:)) Sramota.

 5. Oscar says:

  Njih treba tuziti, a znajuci ko je na ovom portalu glavna urednica, ne iskljucujem tu mogucnost.

 6. Veljko B Ilic says:

  Kriticari RTCG, imateli kakvo ‘dugme’ na tom vasem televizoru sa kojim mozete iskljuciti taj kanal RTCG? Ja kad mi se nesto ne svidja na TV iskljucim taj kanal i prebacim na drugi. Ako vam se ne dopada ni taj drugi TV Channel, onda ste sigurno punii neke ‘negativne energije’, i pozeljeno bi bilo da malo odmorite i da se naspavate. Jutro je pametnije od veceri, tako su govori nasi pretci koji nijesu tada imali to “zlo” koje vi nazivate Tele-vizor.

 7. mjesec says:

  Ova koleginica je prava legenda… Dakle plagijat po kodeksu je kada tudju informaciju prenesete bez navoda cija je i od koga ste je preuzeli…
  Ovo je bio odbor koji je otvoren za javnost i stoga su zakljuci isti .
  No na tom odboru je bio novinar TVCG jer se to vidjelo u dnevniku… pitanje je odkuda ta informacija PCNEN-u kada novinar tog medija nije bio na dogadjaju a priotom PCNEN prenosi infomraciju ne pozivajuci se na ijedan izvora…Jos jedna stvar mozda je administrator kasnije unio tu informaciju na njihov sajt stoga legendo ne talasaj i ne napadajte bez razloga NIKOGA …. MOLOM VAS

 8. Oscar says:

  @Mjesec,
  E zamisli novinara RTCG koji je bio na Odboru i nije umio napisati sta je slusao, nego je prepisao dvije recenice sa PCNEN-a.

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register