Ratni veterani postigli sporazum sa vladom

Objavljeno: 01.10.2009, 18:32h

Pripadnici Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja postigli su sporazum sa predstavnicima vlasti Federacije BIH. Nakon sastanka sa potpredsjednikom Federacije Mirsadom Kebom i vicepremijerom Gavrilom Grahovcem, obećano im je da će njihovi zahtjevi biti ispunjeni, prenosi RSE. Borci traže da njihove avgustovske naknade ne budu umanjene za 10 posto i da se sprovodi Zakon o dobitnicima najviših ratnih priznanja, bez mogućnosti njegovog ukidanja. Oni su tražili i smjenu federalnog ministra unutrašnjih poslova Muhidina Alića i ministra za boračka pitanja Zahida Crnkića, o čemu će Parlament FBiH odlučivati sjutra na vanrednoj sjednici. Nekoliko hiljada pripadnika boračkih organizacija iz svih kantona u Federaciji počelo je danas, u minut do podne, proteste pred zgradom federalne Vlade. Nakon što je počeo sastanak njihovih sa predstavnicima vlasti, protest je nastavljen ispred zgrade Parlamenta, gdje trenutno čekaju potpisivanje dogovora koji su postigli sa federalnim vlastima.

Pripadnici Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja postigli su sporazum sa predstavnicima vlasti Federacije BIH.

Nakon sastanka sa potpredsjednikom Federacije Mirsadom Kebom i vicepremijerom Gavrilom Grahovcem, obećano im je da će njihovi zahtjevi biti ispunjeni, prenosi RSE.

Borci traže da njihove avgustovske naknade ne budu umanjene za 10 posto i da se sprovodi Zakon o dobitnicima najviših ratnih priznanja, bez mogućnosti njegovog ukidanja.

Oni su tražili i smjenu federalnog ministra unutrašnjih poslova Muhidina Alića i ministra za boračka pitanja Zahida Crnkića, o čemu će Parlament FBiH odlučivati sjutra na vanrednoj sjednici.

Nekoliko hiljada pripadnika boračkih organizacija iz svih kantona u Federaciji počelo je danas, u minut do podne, proteste pred zgradom federalne Vlade.

Nakon što je počeo sastanak njihovih sa predstavnicima vlasti, protest je nastavljen ispred zgrade Parlamenta, gdje trenutno čekaju potpisivanje dogovora koji su postigli sa federalnim vlastima.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register