Parlament RS odbacio Inckove nametnute zakone

Objavljeno: 01.10.2009, 18:25h

Parlament Republike Srpske će zakazati javno izjašnjavanje, a srpski predstavnici povući će se iz zajedničkih organa BiH, ako visoki predstavnik u BiH nastavi da nameće zakone i njihovo sprovođenje, zaključila je danas poslanička većina u Narodnoj skupštini RS, prenosi Beta. "U slučaju da visoki predstavnik nastavi sa pokušajima nametanja i sprovođenja pomenutih akata, Narodna skupština zakazaće javno izjašnjavanje o tome. U tim okolnostima svi srpski predstavnici u zajedničkim organima BiH povlače se iz rada tih organa, zbog toga što ne mogu davati podršku upravljanju BiH od strane nezakonite vlasti OHR-a i onih koji to podržavaju", navodi se u zaključcima koji su predlozile poslanički klubovi vladajućih stranaka. Poslanici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Demokratskog narodnog saveza (DNS) i Socijalističke partije (SP RS) podržali su i ranije usvojene zaključke Vlade RS kojima se ne prihvata set zakona koji je 18. septembra nametnuo visoki predstavnik Valentin Incko i odbija se sprovođenje tih zakona. Incko je 18. septembra nametnuo set zakona koji se odnose na elektroenergetski sektor i distrikt Brčko.

Parlament Republike Srpske će zakazati javno izjašnjavanje, a srpski predstavnici povući će se iz zajedničkih organa BiH, ako visoki predstavnik u BiH nastavi da nameće zakone i njihovo sprovođenje, zaključila je danas poslanička većina u Narodnoj skupštini RS, prenosi Beta.

"U slučaju da visoki predstavnik nastavi sa pokušajima nametanja i sprovođenja pomenutih akata, Narodna skupština zakazaće javno izjašnjavanje o tome. U tim okolnostima svi srpski predstavnici u zajedničkim organima BiH povlače se iz rada tih organa, zbog toga što ne mogu davati podršku upravljanju BiH od strane nezakonite vlasti OHR-a i onih koji to podržavaju", navodi se u zaključcima koji su predlozile poslanički klubovi vladajućih stranaka.

Poslanici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Demokratskog narodnog saveza (DNS) i Socijalističke partije (SP RS) podržali su i ranije usvojene zaključke Vlade RS kojima se ne prihvata set zakona koji je 18. septembra nametnuo visoki predstavnik Valentin Incko i odbija se sprovođenje tih zakona.

Incko je 18. septembra nametnuo set zakona koji se odnose na elektroenergetski sektor i distrikt Brčko.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register