Irci drugi put o Lisabonskom ugoviru

Objavljeno: 01.10.2009, 12:12h

Irci sjutra po drugi put glasaju na referendumu o Lisabonskom ugovoru, a ankete nagovještavaju da će većina sada podržati taj sporazum o reformi institucija EU, prenose elektronski mediji. Većina od oko 2,8 miliona Iraca s pravom glasa je na prvom referendumu 12. juna 2008. godine odbacila Lisabonski ugovor, a njihovo ponovo izjašnjavanje organizovano je nakon što je EU napravila ustupke, prije svega u vezi sa pitanjem vojne neutralnosti i broja komesara u Evropskoj komisiji. Da bi stupio na snagu, svih 27 članica EU mora ratifikovati Lisabonski ugovor. Sporazum su do sada ratifikovale 23 članice EU, uglavnom u parlamentima.

Irci sjutra po drugi put glasaju na referendumu o Lisabonskom ugovoru, a ankete nagovještavaju da će većina sada podržati taj sporazum o reformi institucija EU, prenose elektronski mediji.

Većina od oko 2,8 miliona Iraca s pravom glasa je na prvom referendumu 12. juna 2008. godine odbacila Lisabonski ugovor, a njihovo ponovo izjašnjavanje organizovano je nakon što je EU napravila ustupke, prije svega u vezi sa pitanjem vojne neutralnosti i broja komesara u Evropskoj komisiji.

Da bi stupio na snagu, svih 27 članica EU mora ratifikovati Lisabonski ugovor.

Sporazum su do sada ratifikovale 23 članice EU, uglavnom u parlamentima.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register