Zdravo je flertovati sa lijepim ženama

Objavljeno: 30.09.2009, 11:59h

Flertovanje sa atraktivnim ženama zaista čini da se muškarci bolje osećaju, zaključak je naučnika koji su ustanovili da u takvim uslovima dolazi do naglog povećanja lučenja hormona koji pogoduju takvom osjećanju. Dovoljno je, kako prenosi Dejli Telegraf, biti samo u društvu lijepe pripadnice suprotnog pola, pa da u tijelu muškarca dođe do privremenog povećanja prisustva testosterona i kortizola, hormona koji se dovode u vezu sa ojsećanjem živosti i dobrog zdravlja, tvrde istraživači sa Univerziteta Kalifornija. Naučnici kažu da korijeni ovakve reakcije organizma počivaju u čovjekovoj evoluciji, da su isti efekti uočeni i kod životinja i da sve to ima veze sa pronalaženjem potencijalne partnerke i borbom za njenu naklonost. Autori istraživanja su, istovremeno, uočili da druženje sa drugim muškarcima dovodi do suprotnog efekta, odnosno do smanjenja nivoa ovih hormona. 

IlustracijaFlertovanje sa atraktivnim ženama zaista čini da se muškarci bolje osećaju, zaključak je naučnika koji su ustanovili da u takvim uslovima dolazi do naglog povećanja lučenja hormona koji pogoduju takvom osjećanju.

Dovoljno je, kako prenosi Dejli Telegraf, biti samo u društvu lijepe pripadnice suprotnog pola, pa da u tijelu muškarca dođe do privremenog povećanja prisustva testosterona i kortizola, hormona koji se dovode u vezu sa ojsećanjem živosti i dobrog zdravlja, tvrde istraživači sa Univerziteta Kalifornija.

Naučnici kažu da korijeni ovakve reakcije organizma počivaju u čovjekovoj evoluciji, da su isti efekti uočeni i kod životinja i da sve to ima veze sa pronalaženjem potencijalne partnerke i borbom za njenu naklonost.

Autori istraživanja su, istovremeno, uočili da druženje sa drugim muškarcima dovodi do suprotnog efekta, odnosno do smanjenja nivoa ovih hormona. 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register