Đurović o Upitniku EK sa poslanicima, opozicija nezadovoljna

by | sep 18, 2009 | Novosti | 0 comments

Predstavnici poslaničkih klubova u crnogorskom parlamentu su razgovarali danas sa ministarkom za evropske integracije i glavnom koordinatorkom za pripremu odgovora na pitanja iz Upitnika EK Gordanom Đurović, saopšteno je iz parlamenta.

Kako je prenijela Radio Slobodna Evropa, opozicioni poslanici nijesu krili nezadovoljstvo načinom na koji Vlada uključuje poslanike u posao odgovaranja na pitanja Evropske komisije.

Poslanici, kako je rekao Branko Radulović iz Pokreta za promjene, nijesu uspjeli ni da pročitaju materijal koji su neki dobili juče, kad je i zakazan današnji sastanak, a neki tek danas, kao poslanik Socijalističke narodne partije Vasilije Lalošević.

Poslanici opozicije su poručili da ne žele biti dekor u poslu koji radi Vlada, niti čllanovi radne grupe koja će postojati samo jedan dan "kao vilin konjic".

Sastanak je, kako je navedeno u saopštenju Služba za osnose s javnošću Skupštine Crne Gore, bio posvećen pitanjima iz Upitnika koja se tiču sljedećih poglavlja: Politički kriterijumi (oblast Demokratija i vladavina prava) i Pravosuđe i osnovna prava.

Današnji sastanak predstavlja uvod u realizaciju zajedničkih zadataka, tako da su članovi radne grupe predstavili svoju viziju budućeg rada i iznijeli prve sugestije i predloge povodom ponuđenog materijala, saopšteno je iz parlamenta.

0 Comments

Submit a Comment