Uhapšeno još 20 makedonskih policajaca

Objavljeno: 01.09.2009, 21:12h

Pripadnici makedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova priveli su jutros 20 policajaca koji su osumnjičeni da su na graničnom prelazu sa Srbijom, Tabanovce uzimali novac. To je drugo hapšenje grupe policajaca u proteklih deset dana na tom graničnom prelazu. Prethodno su zbog uzimanja novca privedena 22 policajaca. Sa današnjom akcijom ukupno su privedena 42 policajca, od kojih je jedanaestorici određen pritvor od 30 dana, prenijela je Beta. Policajci se terete da su organizovano tražili novac od putnika na graničnom prelazu i zatim dijelili "zaradu". Makedonska ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska izjavila je da su kao organizatori identifikovana dva rukovodioca smjene, koji su posle završetka smjene sakupljali i dijelili novac koji je uzet od putnika. U jednoj smjeni zarađivalo se po 100 eura. Makedonski MUP je akciju pod nazivom "Bumerang" počeo u januaru prikupljanjem dokaza putem specijalnih istražnim mjera, poput snimanja i praćenja.

Pripadnici makedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova priveli su jutros 20 policajaca koji su osumnjičeni da su na graničnom prelazu sa Srbijom, Tabanovce uzimali novac.

To je drugo hapšenje grupe policajaca u proteklih deset dana na tom graničnom prelazu. Prethodno su zbog uzimanja novca privedena 22 policajaca. Sa današnjom akcijom ukupno su privedena 42 policajca, od kojih je jedanaestorici određen pritvor od 30 dana, prenijela je Beta.

Policajci se terete da su organizovano tražili novac od putnika na graničnom prelazu i zatim dijelili "zaradu".

Makedonska ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska izjavila je da su kao organizatori identifikovana dva rukovodioca smjene, koji su posle završetka smjene sakupljali i dijelili novac koji je uzet od putnika. U jednoj smjeni zarađivalo se po 100 eura.

Makedonski MUP je akciju pod nazivom "Bumerang" počeo u januaru prikupljanjem dokaza putem specijalnih istražnim mjera, poput snimanja i praćenja.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register