SDP ‘ošamarila’ ministra Gvozdenovića

Objavljeno: 01.09.2009, 18:29h

Socijaldemokratska partija, manja članica vladajuće koalicije u Crnoj Gori, opominje ministra uređenja prostora i zaštite životne sredine Branimira Gvozdenovića "da je obavezan da obezbjedi sprovođenje rješenja Inspekcijske službe tog Ministarstva o uklanjanju metalne crkve sa Rumije".

"Ukoliko kao ministar nije u mogućnosti da sprovede svoje rješenje, onda se dovodi u pitanje i njegova sposobnost da na kvalitetan način obezbjedi poštovanje zakona i u drugim oblastima za koje je nadležno njegovo ministarstvo, a time i kvalitet rada Ministarstva", navodi se u saopštenju partijske službe za odnose s javnošću.

SDP podsjeća ministra iz DPS da je metalna crkva "postavljena sa namjerom demonstracije sile Srpske pravoslavne crkve i pojedinaca iz Vrhovnog savjeta odbrane bivše državne zajednice, posvađala (je) Crnu Goru i ugrozila tradicionlano dobre međunacionalne i međukonfesionalne odnose građana Bara".

"Metalna crkva na Rumiji i način na koji je postavljena snažan je šamar zajedničkom životu sve tri konfesije i dobrim međuljudskim odnosima u Baru, a provokacija na koju poslije pune četiri godine mora biti stavljena tačka".

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register