Putin: Pakt Hitlera i Staljina ‘nemoralan’

Objavljeno: 01.09.2009, 11:43h

Povodom 70. godišnjice početka Drugog svjetskog rata, ruski premijer Vladimir Putin je nazvao pakt Hitlera i Staljina nemoralnim, prenose agencije. Putin je u članku za poljske novine Gazeta Viborča (Gazeta Wyborcza) kritikovao i Francusku i Veliku Britaniju koje su potpisivanjem takozvanom Minhenskog sporazuma razbile svaku nadu u jedinstveni front protiv fašizma. Drugi svjetski rat je počeo na današnji dan 1939. godine, kada je njemački ratni brod otvorio vatru na položaje poljske vojske kod Gdanjska. Kratko nakon toga, njemački vojnici su prešli granicu i napali Poljsku.

Povodom 70. godišnjice početka Drugog svjetskog rata, ruski premijer Vladimir Putin je nazvao pakt Hitlera i Staljina nemoralnim, prenose agencije.

Putin je u članku za poljske novine Gazeta Viborča (Gazeta Wyborcza) kritikovao i Francusku i Veliku Britaniju koje su potpisivanjem takozvanom Minhenskog sporazuma razbile svaku nadu u jedinstveni front protiv fašizma.

Drugi svjetski rat je počeo na današnji dan 1939. godine, kada je njemački ratni brod otvorio vatru na položaje poljske vojske kod Gdanjska. Kratko nakon toga, njemački vojnici su prešli granicu i napali Poljsku.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register