Pripadnici VCG na vježbi u Banjaluci

Objavljeno: 01.09.2009, 07:41h

Na vojnoj vježbi Združeni napor 2009, koja će od danas do 17. septembra biti održana u Banja Luci, učestvovaće osam pripadnika Vojske Crne Gore, najavljeno je danas iz Ministarstva odbrane, prenosi Pobjeda vijest agencije Mina. Združeni napor je međunarodna vježba, koja ima za cilj ispitivanje rada uređaja telekomunikacija i informatike u vojne svrhe između zemalja učesnica kako bi se obezbijedila potrebna tehnička i ljudska interoperabilnost. Vježbu organizuje Komanda američkih snaga u Evropi – USEUCOM, a učestvuju predstavnici više od 40 zemalja NATO i Partnerstva za mir. Vježbi je prethodilo održavanje četiri planske konferencije, od kojih je završna održana u Budvi od 8. do 13. juna.

Na vojnoj vježbi Združeni napor 2009, koja će od danas do 17. septembra biti održana u Banja Luci, učestvovaće osam pripadnika Vojske Crne Gore, najavljeno je danas iz Ministarstva odbrane, prenosi Pobjeda vijest agencije Mina.

Združeni napor je međunarodna vježba, koja ima za cilj ispitivanje rada uređaja telekomunikacija i informatike u vojne svrhe između zemalja učesnica kako bi se obezbijedila potrebna tehnička i ljudska interoperabilnost.

Vježbu organizuje Komanda američkih snaga u Evropi – USEUCOM, a učestvuju predstavnici više od 40 zemalja NATO i Partnerstva za mir.

Vježbi je prethodilo održavanje četiri planske konferencije, od kojih je završna održana u Budvi od 8. do 13. juna.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register