Jovović i Avdić i dalje bez agremana

Objavljeno: 01.09.2009, 22:54h

U Podgoricu još nije stigao odgovor da li će njihov kandidat za ambasadora u Beogradu Igor Jovović biti dobrodošao u srpskoj prestonici, javljaju Večernje novosti. Beogradski dnevnik navodi i da kandidat BiH za ambasadora u Srbiji Sead Avdić, po svemu sudeći, neće dobiti agreman za službu u Beogradu. Na to ukazuje činjenica da sjutra ističu tri mjeseca od kako je Sarajevo zvanično zatražilo potvrdu njegovog prijema. Iako se Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima ne propisuje rok u kojem je država domaćin dužna da odgovori na ambasadorsku kandidaturu, uobičajeno je da pozitivan odgovor stigne u roku od devedeset dana. Ako ga nema, podrazumijeva se da kandidat nije zadovoljio i da je potrebno imenovati drugu osobu. Zbog čega je neko odbijen, države nijesu dužne da objašnjavaju.

U Podgoricu još nije stigao odgovor da li će njihov kandidat za ambasadora u Beogradu Igor Jovović biti dobrodošao u srpskoj prestonici, javljaju Večernje novosti.

Beogradski dnevnik navodi i da kandidat BiH za ambasadora u Srbiji Sead Avdić, po svemu sudeći, neće dobiti agreman za službu u Beogradu. Na to ukazuje činjenica da sjutra ističu tri mjeseca od kako je Sarajevo zvanično zatražilo potvrdu njegovog prijema.

Iako se Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima ne propisuje rok u kojem je država domaćin dužna da odgovori na ambasadorsku kandidaturu, uobičajeno je da pozitivan odgovor stigne u roku od devedeset dana. Ako ga nema, podrazumijeva se da kandidat nije zadovoljio i da je potrebno imenovati drugu osobu. Zbog čega je neko odbijen, države nijesu dužne da objašnjavaju.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register