Bajrić: Naredbu sam izdao ja, a ne Jurišić

Objavljeno: 01.09.2009, 13:50h

Bivši načelnik Kriznog štba Tuzle Meho Bajrić je izjavio danas na suđenju Iliji Jurišiću da je on, a ne optuženi, 15. maja 1992. godine prilikom povlačenja pripadnika JNA iz Tuzle izdao naredbu da se "na vatru odgovori vatrom", prenosi agencija Tanjug. Bajrić je, svjedočeći iz Sarajeva putem videolinka, sudskom vijeću Vijeća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu objasnio da je poslije više dojava da pripadnici JNA pucaju na Brčanskoj malti izdao takvu naredbu, koju je optuženi Jurišić samo prenio policajcima na terenu.

Bivši načelnik Kriznog štba Tuzle Meho Bajrić je izjavio danas na suđenju Iliji Jurišiću da je on, a ne optuženi, 15. maja 1992. godine prilikom povlačenja pripadnika JNA iz Tuzle izdao naredbu da se "na vatru odgovori vatrom", prenosi agencija Tanjug.

Bajrić je, svjedočeći iz Sarajeva putem videolinka, sudskom vijeću Vijeća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu objasnio da je poslije više dojava da pripadnici JNA pucaju na Brčanskoj malti izdao takvu naredbu, koju je optuženi Jurišić samo prenio policajcima na terenu.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register