Domaćine, što ti je prazan web site?

Objavljeno: 05.06.2009, 00:20h

Vujanovićevi saradnici koji se bave odnosima s medijima i javnošću su se, izgleda, ili negdje zapili nakon što su ispratili goste ili…

Vujanovićevi saradnici koji se bave odnosima s medijima i javnošću su se, izgleda, ili negdje zapili nakon što su ispratili goste ili…

Piše: Duško Vuković

Kad je neko domaćin, onda treba tako i da se ponaša. Do kraja.

Ne sumnjam da predsjednik Crne Gore danas nije bio na visini zadatka u besjedi, piću i iću – prije, tokom i nakon samita šefova država Jugoistočne Evrope. Besjede njegove, međutim, nema tamo gdje bi je bilo prirodno očekivati – na zvaničnom web site.

Kad taj đavo već postoji (mislim, web site), trebalo bi ga i koristiti, kao što je i urađeno uoči samita, pa je  skup uredno najavljen. Čak se i o predsjednikovoj predsamitskoj aktivnosti (dan ranije) tamo mogla obavijestiti zainteresovana publika.

A, onda, bi samit i – trt! Ni riječi, ni slike.

Zainteresovani koji razumiju neki od jezika nastalih iz nekadašnjeg srpsko-hrvatskog/ hrvatsko-srposkog su mogli na web site predsjednika Srbije Borisa Tadića pročitati nekoliko vijesti o njegovoj današnjoj aktivnosti na Cetinju. Na web site hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića postovan je njegov govor na samitu i vijesti o njegovim bilateralnim susretima. Isto je urađeno i na web site Predsjedništva BiH, s tim što su se oni sjetili da postuju i tekst usvojene deklaracije.

Bilo je prirodno da na web site predsjednika Crne Gore bude postovan makar njegov govor, kao i deklaracija koja je usvojena na skupu.

Bilo je normalno i domaćinski, ali…

Vujanovićevi saradnici koji se bave odnosima s medijima i javnošću su se, izgleda, ili negdje zapili nakon što su ispratili goste ili neozbiljno shvataju oficijelni web site svoga šefa.

Ne mogu da vjerujem da su neozbiljno shvatili samit ili, ne dao Bog, predsjednika samog.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

 1. danilo stojanovic says:

  Zaprepascujuce neznanje i neprofesionalnost.

  Ako se ne radi o necemo jos goremu – potpunom preziru javnog mnjenja u CG?

  Ono tacno je da se u CG veoma malo cita (blogovi jos manje) ali da je srece sve informacije o radu Predsjednika bi trebale biti na njegovom website-u, i to na crnogorskom i engleskom jeziku, tako da bi svako koga interesuje rad Predsjednika Republike CG mogao dobiti potrebne informacije – iz zemlje i iz inostranstva.

  Ipak, radi se o najvisoj javnoj funkciji u jednoj drzavi. Politicari CG – uozbiljite se.

  Podrska blogu G. Vukovica.

 2. Zoran V. Raicevic says:

  Poštovani,

  zahvaljujući našim prijateljima, imamo, ako ništa drugo foto priču sa Cetinja, na sljedećem linku http://www.montenegro-canada.com/articles/article/6998613/126172.htm, a povodom samita zemlja Jugoistočne Evrope.

 3. Dusko Vukovic says:

  Ehe 🙂 Navratim malo prije na predsjednikov sajt, kad ono – saradnici ažurirali. Ubacili dvije vijesti i to ko bajagi juče, 4. juna. A ja postovao blog 20 minuta iza ponoći, i tih vijesti nije bilo, ako ćete mi vjerovati. Al opet nema predsjednikovog govora na samitu, niti, pak, deklaracije.

 4. perfect stranger says:

  Ја вам вјерујем, али не видим у чињењу свих предсједникових људи ништа злонамјерно. Биће да су се након вашег писања у очајању опет негдје запили, па су погрешно написали датум. Треба избјегавати алкохол.

 5. Dragan Banjac says:

  E, moj Duško, sumnjam da su se napili ti “vrsni poznavaoci svog zanata”. Pre će biti da je u pitanju nešto sasvim drugo. Ako je neko gore, toliko visoko da je nedodirljiv, onda je poželjno da i njegova misija bude tajnovita i dovoljno daleko od običnog građanina. Stoga mi se čini da u svemu ima i predsednikovog masla. Pitanje je da li predsednik “gleda” svoj sajt, a siguran sam da njegovi medijski mislioci ne traće vreme na sajtove, recimo predsednika Hrvatske i Srbije. Ostaje da svetina misli da se u tim sobama sa zastavama u kantunu, sličetinama po zidovima i s velikim astalima u duborezu (i naslonjaču najčešće iznad glave(a) u plastične kutije, često različitih boja, gomilaju artije koje (svetini) živoz znače. Ne znam kako ih biraju, verovatno po jedina tri odavno važeća kriterijuma – rođačko-partijsko-poslušničkim. Da im treba najbolji – uzeli bi tebe i ne bi bio bez posla. Nekako mi se namestilo da ispričam jednu (ne)zgodu starog prijatelja, Beograđanina poreklom iz Crne Gore koji se posle više od dve decenije boravka u SAD vratio u “majku” Crnu Goru. Moj drugar, inače građevinski inženjer (da mu ime ne pominjem) odluči da na jednom od brojnih crnogorskih uzvišenja tokom toplih meseci u godinu uzgaja telad i ovce. Krene, kako bog zapoveda, od vrata do vrata, od najnižeg i skoro do vrha, ali nikako da (prema slovu propisa) uredno iznajmi deo planine. Na kraju uz muke i preporuke dođe do čoveka koji odlučuje. Ponadao se, evo pravne države, ispriča šta hoće, a birokrata ga gleda, gleda, merka i kaže da država za takvu ludost nema propise i da ide i ćera telad “đe goć oće”.

 6. Vladimir Nedovic says:

  “Ne mogu da vjerujem da su neozbiljno shvatili samit ili, ne dao Bog, predsjednika samog.”

  He-he.

  Ja sam htio citirati ono iz prethodnog pasusa, kako sam siguran da su neozbiljno shvatili web site (jer medjedi su medjedi), ali sam ipak shvatio da njihova neozbiljnost ustvari nema veze ni sa ukusom, ni sa porocima, ni sa vaspitanjem. Drugo je tu nesto posrijedi, vece i dublje, kriticnije.

  A fali i para. Dokad ce Djekna, pitanje je sad.

 7. Jovanka says:

  Cesto udjem na PCNEN sajt i nadjem sadrzaje od juce?! Postavila bih vam pitanje :”Domacine, sto vam je bajat web sajt?”. Redovno azuriranje sajta je azbuka, zar ne? Nebitno, ciji je sajt. Bajato je bajato.

 8. Dusko Vukovic says:

  @Jovanka
  Mozemo i o PCNEN-u, ali ovdje je riječ o predsjednikovom sajtu, i to povodom jednog važnog skupa. Osim toga, postoji bitna razlika – predsjednik i oni koji brinu, pored ostalog, i o sadržaju njegov sajta, finansiraju iz džepova građana, a PCNEN iz plitkih privatnih džepova entuzijasta.

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register