Nacionalna komisija o Šinavatrinom pasošu?

Objavljeno: 31.05.2009, 14:20h

Članovi Nacionalne komisije za praćenje implementacije akcionog plana za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, Vanja Ćalović i Aleksandar Damjanović, zatražiće od predsjednice te komisije, Gordane Đurović, sazivanje sjednice posvećene ispunjavanju kriterijuma u procesu vizne liberalizacije, koji se odnose na sigurnost dokumenata i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, saopštili su Ćalović i Damjanović. Njih dvoje su naveli da bi na sjednici komisije ministar unutrašnjih poslova i javne uprave Jusuf Kalamperović, i sam član komisije, "trebao da obavijesti ostale članove tog tijela o aktivnostima njegovog ministarstva u postupku davanja crnogorskog državljanstva, a sa aspekta kontraverzi koje su izazvane u postupku izdavanja crnogorskog državljanstva g-dinu Taksinu Šinevatri, bivšem premijeru Kraljevine Tajland". "Nacionalna komisija je upravo najbolje mjesto, gdje bi se i raspravom o ovom kontraverznom slučaju pokazala spremnost i Komisije, ali i svih institucija i njihovih predstavnika, za ispunjavanje svog dijela obaveza, odnosno zadovoljavanja kriterijuma EU za viznu liberalizaciju", naveli su Ćalović i Damjanović. Imajući u vidu da su članovi Nacionalne komisije, prema Poslovniku obavezni da čuvaju i državne tajne, a da im je u mandatu i nadzor nad radom institucija i unapređenje borbe protiv korupcije, očigledno je da postoji potreba da se Komisija aktivnije uključi u nadzor nad ispunjavanjem kriterijuma vezanih za dobijanje bezviznog režima, kako bi se ovaj posao, završio i brzo i kvalitetno. Vanja ćalović je izvršna direktorica nevladine organizacije Mreža za afirmaciju nevladinog sektora, a Aleksandar Damjanović je poslanik u Skupštini Crne Gore opozicione Socijalističke narodne partije. No.A

Članovi Nacionalne komisije za praćenje implementacije akcionog plana za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, Vanja Ćalović i Aleksandar Damjanović, zatražiće od predsjednice te komisije, Gordane Đurović, sazivanje sjednice posvećene ispunjavanju kriterijuma u procesu vizne liberalizacije, koji se odnose na sigurnost dokumenata i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, saopštili su Ćalović i Damjanović.

Njih dvoje su naveli da bi na sjednici komisije ministar unutrašnjih poslova i javne uprave Jusuf Kalamperović, i sam član komisije, "trebao da obavijesti ostale članove tog tijela o aktivnostima njegovog ministarstva u postupku davanja crnogorskog državljanstva, a sa aspekta kontraverzi koje su izazvane u postupku izdavanja crnogorskog državljanstva g-dinu Taksinu Šinevatri, bivšem premijeru Kraljevine Tajland".

"Nacionalna komisija je upravo najbolje mjesto, gdje bi se i raspravom o ovom kontraverznom slučaju pokazala spremnost i Komisije, ali i svih institucija i njihovih predstavnika, za ispunjavanje svog dijela obaveza, odnosno zadovoljavanja kriterijuma EU za viznu liberalizaciju", naveli su Ćalović i Damjanović.

Imajući u vidu da su članovi Nacionalne komisije, prema Poslovniku obavezni da čuvaju i državne tajne, a da im je u mandatu i nadzor nad radom institucija i unapređenje borbe protiv korupcije, očigledno je da postoji potreba da se Komisija aktivnije uključi u nadzor nad ispunjavanjem kriterijuma vezanih za dobijanje bezviznog režima, kako bi se ovaj posao, završio i brzo i kvalitetno.

Vanja ćalović je izvršna direktorica nevladine organizacije Mreža za afirmaciju nevladinog sektora, a Aleksandar Damjanović je poslanik u Skupštini Crne Gore opozicione Socijalističke narodne partije.

No.A

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

  1. nb says:

    Ministar policije Crne Gore Jusuf Kalamperović kazao je da se “lični podaci ne otkrivaju” i da ne može da kaže da li je i kada Radulović dobio državljanstvo ove zemlje.
    “Podatak da li neko ima državljanstvo Crne Gore je tajna, to je lični podatak koji ne otkrivamo”, kazao je Kalamperović, koji tvrdi da se podaci o Raduloviću vjerovatno nalaze u opštini Herceg Novi.

    Ako se licni podaci ne otkrivaju, zasto se onda potencira da se razmijene podaci o potencijalnim dvojnim drzavljanima CG i Srbije, u eventualnom sporazumu o dvojnom drzavljanstvu.

  2. MNE-2009/ says:

    Ko je izdao Crnogorski Pasos gospodinu Sinavatri sa Tajlanda? Gdje je taj Pasos izdat? Kada je izdat, i koliko je Sinavatra platio za taj Pasos? Gdje je uplacen novac, i u koji banku? Na sve ovo moze se dobiti odgovor bez formiranje nekih komisija. Kazu, nemaju vise formulara za izdavanje pasosa. Samo su odstampali 650 000 primjeraka, ne misleci da u Aziji i Evropi ima puno onih koji bi voljeli imati nas Crnogorski Pasos. Cudan je taj nas Pasos! Oni koji ga posjeduju, mogu da se osjecaju slobodnim gradjanima ovoga “malog svijeta”.