Sveti arhijerejski sabor počeo svađom

Objavljeno: 14.05.2009, 21:18h

Prvi dan zasijedanja Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve je obilježio  napad vladike banatskog Nikanora na umirovljenog vladiku zahumsko-hercegovačkog Atanasija, javlja Blic. Nikanor je problematičnim ocijenio i to što vladike Ohridske arhiepiskopije učestvuju u radu Sabora. Uz viku, po kojoj je poznat narodu svoje eparhije, banatski vladika je zatražio da vladika Atanasije napusti Sabor. Nikanor je zaprijetio da će napustiti saborsko zasijedanje, ukoliko vladika Atanasije ne izađe. Nikanora nije smirilo ni to što mu je pokazana odluka Sabora da je vladika Atanasije, koji je umirovljen na lični zahtjev 1999. godine, član Sabora i da treba da prisustvuje zasijedanjima, piše Blic u on line izdanju.

Prvi dan zasijedanja Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve je obilježio  napad vladike banatskog Nikanora na umirovljenog vladiku zahumsko-hercegovačkog Atanasija, javlja Blic.

Nikanor je problematičnim ocijenio i to što vladike Ohridske arhiepiskopije učestvuju u radu Sabora.

Uz viku, po kojoj je poznat narodu svoje eparhije, banatski vladika je zatražio da vladika Atanasije napusti Sabor. Nikanor je zaprijetio da će napustiti saborsko zasijedanje, ukoliko vladika Atanasije ne izađe. Nikanora nije smirilo ni to što mu je pokazana odluka Sabora da je vladika Atanasije, koji je umirovljen na lični zahtjev 1999. godine, član Sabora i da treba da prisustvuje zasijedanjima, piše Blic u on line izdanju.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register