Desetogodišnjica NATO bombardovanja Murina

Objavljeno: 30.04.2009, 08:51h

Danas se navršava 10 godina od kada su bombe NATO bačene na crnogorsku varošicu Murino i ubile šest ljudi, među kojima troje djece, teško povrijedile tri, a lakše četiri osobe. NATO avijacija je, bez ikakve objave i objašnjenja, sa desetak projektila bombardovala most preko Lima, u samom centru naselja. Poginula su djeca Miroslav Knežević, Olivera Maksimović i Julijana Brudar, radnik iste škole Vukić Vuletić, penzioner Manojlo Komatina i domaćica Milka Kočanović izbjeglice iz Prištine. U napadu se teško povrijeđeni Željko Belanović, Svetlana Zečević i Tina Milović, a lakše Marko Šoškić, Danilo Jokić, Vasko Čejović i Slobodan Mirosavljević. Most preko Lima je bio oštećen i neupotrebljiv za saobraćaj, a nije bilo gotovo nijedne kuće u okruženju koja nije oštećena. Stradao je i pogon tekstilne konfekcije, stari hotel, mjesna prodavnica, kao i Dom kulture, podsjetili su nedavno mediji. A.No.

Danas se navršava 10 godina od kada su bombe NATO bačene na crnogorsku varošicu Murino i ubile šest ljudi, među kojima troje djece, teško povrijedile tri, a lakše četiri osobe.

NATO avijacija je, bez ikakve objave i objašnjenja, sa desetak projektila bombardovala most preko Lima, u samom centru naselja.

Poginula su djeca Miroslav Knežević, Olivera Maksimović i Julijana Brudar, radnik iste škole Vukić Vuletić, penzioner Manojlo Komatina i domaćica Milka Kočanović izbjeglice iz Prištine.

U napadu se teško povrijeđeni Željko Belanović, Svetlana Zečević i Tina Milović, a lakše Marko Šoškić, Danilo Jokić, Vasko Čejović i Slobodan Mirosavljević.

Most preko Lima je bio oštećen i neupotrebljiv za saobraćaj, a nije bilo gotovo nijedne kuće u okruženju koja nije oštećena. Stradao je i pogon tekstilne konfekcije, stari hotel, mjesna prodavnica, kao i Dom kulture, podsjetili su nedavno mediji.

A.No.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

 1. Sasa, Blok V says:

  Vazno je napomenuti da bombardovanje ovog mosta nije imalo nikakav strateski znacaj za NATO. Lim je oko Murine plitak, obala je ravna, i vojna vozila ga mogu ‘pregaziti’ bez problema.

 2. Milus says:

  Dobro podsjecanje

 3. Ker says:

  Zaboravimo to. Hajmo u NATO svi djututure!

 4. Otan says:

  Da je kojim slucajem Crna Gora &Srbija bili tada u NATO, nebi bilo bombardovanja, a Srbija bi imala i Kosovo. Ovako, bili smo bombardovani zbog onoga koji je htio da etnicki cisti Balkan, i da samo Srbi imaju pravo na teritorije. Nema toga vise!

 5. sasa says:

  Crnogorska oloska vlast ovo nece da obiljezi niti da prizna da su nas Natovci tretirali kao zivotinje i bacali svasta po nama.Nato je njima sad super-Fuj olosi!
  Iskreni zal za izgubljenim zivotima gradjana Murina.

 6. ojha says:

  Nema vise olosi od onih sto su NATO izazivali a krili se i narod podmecali.Imala je ta olos u rukama oruzje kojim se svaciji napad moglao odbiti.No ‘boj ne bije svijetlo oruzje vec boj bije srce u vojnika’.A da vi je stati i gledati kako druze niz dolinu struze ona ‘braca’ sto se mnogo fale.
  ‘Greota je narodima
  da za cara zeca care
  ah pri zecu prosto imat
  za glavara i magare.’

 7. Peca says:

  Sta docekkat od balkanskog brava
  No da bude jedna stoka prava
  Pa da izda on brata krvavo
  oce bravi u NATO krvavi
  i po cenu da izdaju brata
  poljubit ce sad u dupe Nata

 8. peci Peca pec ti si mali zec says:

  Pitura Peca ali se ne prima
  jer nema podloge za ono sto sniva.

 9. demokratija says:

  Vjecnaja pamjat!!!