Uhapšen vlasnik marine Sveti Nikola

by | sep 1, 2008 | Novosti | 0 comments

Crnogorska policija uhapsila je Miša Ostojića iz Loznice, nastanjenog u Baru, zbog sumnje da je počinio krivično djelo pranje novca i zloupotreba službenog položaja, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Inspektori za privredni kriminal sumnjaju da je Ostojić kršeći zakon pribavio imovinsku korist od oko 700.000 eura.

Sumnja se da je Ostojić od jula 2003. do jula 2008. godine u Baru, kao osnivač i vlasnik "OMC Kompani" d.o.o. Bar, sebi pribavio korist time što je obavljao poslove registracije, prodaje i posredovanja u prodaji plovila supotno zakonu, navodi se saopštenju.

Nakon toga je putem bankarskog poslovanja prikrio način pribavljanja novca za koji je znao da je pribavljen krivičnim djelom.

Ostojić, začetnik nautičkog turizma u Crnoj Gori, poslednje tri godine zakupac je dijela Luke Bar gdje je instalirao prvi travel lift na Jadranu za podizanje jahti nosivosti do 260 tona i otvorio prvi zimovnik za jahte.

Njegova marina Sveti Nikola godinama je domaćin modernih jahti čija se vrijednost procjenjuju na nekoliko miliona eura, a vlasnici su bogati inostrani biznismeni.

Kompaniji "OMC Kompani" u okviru koje posluje marina sveti Nikola poslovodstvo Luke Bar tražilo je milion eura za zakup dijela luke koji je korišćen u funkciji marine.

Prije zakupljivanja prostora u Luci Bar, Ostojić je bio zakupac dijela AD Marina u Baru.

0 Comments

Submit a Comment