Kako sam zatrpao Bokokotorski zaliv

Objavljeno: 12.08.2008, 20:50h

Ispovijest neznanog crnogorskog tajkuna, otkrivena u Državnom arhivu 2048. godine

Ispovijest neznanog crnogorskog tajkuna, otkrivena u Državnom arhivu 2048. godine

Piše: Ovlašćeno lice

letim ja tako jednom iznad premile mi crne Gore i gledam đe bih investirao nešto Para što zaimah kad odjednom spazim ja kako je voda naka oštetila dobar dio kopna koga inemamo baš napretek 

Viđi đavola velim ja sebi i drugima uključujući i pilota što me vozaše i bogami prilično se ljutnuh i čim slećesmo zakojevitezak đecu da mi pomognu te počesmo burdati stijenje i kamenje s planina u onu vodu dako je proćeramo

 duboka ona voda bijaše pa tek potlje nebrojeno mnogo dana i noći poče stijenje što bacasmo sgora virijati iz vode

to nas veoma obradova no nam počeše naki nemrčipuške prigovarati da ne valja to što činimo te se mi za svaki slučaj malo pričuvao od takvijeg

kad sve poravnasmo kako valja i našoj premiloj crnoj Gori dodadosmo dobar komad kopna

pozvasmo prijatelje i dobronamjernike te se siti naveselismo

dušmanima sadkavazdakuracuguzicu…  

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

 1. Vladimir Nedovic says:

  veri najs, veri najs

  da nije tuzno bilo bi smijesno

  nego da ne cakulam mnogo, mogao bih zavrsit u more…

 2. Gorcile says:

  Ovlaceni liku neka te bude stid i sram sto si devastira kamenje i oburda ga u sinje more.
  Mislis li ti to da mozes svasta cinjeti a ne biti kaznjen? Mislis, no si se presao. A sta ako dodje jaci od tebe, ne policija no jaci, tad ces sam svojerucno kamenje dalje oburdavat, no za tudju plazu.

 3. Gorcile says:

  Hoces reci mogli bi ugraditi u stijenu pod morem?

 4. Gorcile says:

  Evo sto rece Danilo Burzan:
  Elem, nakon što se državni organi koji su ne samo morali znati šta se dešava u Lipcima, već i efikasno pokazati “nagu države”, ostali mutavi ili se, pak, pravili “bezazeknuti”, reagovala je Uprava policije! I zabranila dalje odvijanje tamošnjih radova, uz preuzimanje obaveze da utvrdi koji je od nadležnih državnih organa u svemu tome tako drastično omanuo.
  Prosto nevjerovatno! Pa, nije, valjda, moguće da se u našoj “mladoj državi” još ne zna u čijoj se (zvanično) nadležnosti nalaze “te stvari i ostalo” u Lipcima, nego policija mora da vodi istragu da bi se to saznalo?

 5. Zipp says:

  Nekate de!
  Istraga je u toku. Uprava Policije je….
  Istraga je u toku.
  Da sam policajac, ka što nijesam i ka što neću nikad bit, ovako bi riješio tu tešku istragu. A nijesam Šerlok, no Zipp.

  Najprije bi priveo one vozače kamiona i bagera i pitao ih ko im je naredio da rade to što rade. Oni bi mi valjda rekli “poslovodja taj i taj”. Priveo bih zatim njega i pitao bih ga isto…
  I tako dok ne stignem do glavnog, ove veoma zamršene istrage. Ali što ja znam, izigravam samo Šerloka. Možda policija uzima DNK na gradilištu, šalje ih u Visbaden na analizu, pa dok to stigne, pa…
  A možda su to uradili stnovnici Boke! Možda nasipaju kamenje kao svojevremeno što su po legendi nasipali Gospu od Škrpjela! Možda mještani oće da naprave most preko Boke umjesto onog projektovanog, kakvog niko na svijet nema. Kažem možda.
  Možda će i mjoja braća arapi, da tu prave one kule a ne na Slovenskoj plaži, opet, kakvih niko nigdje nema? U koje će uložiti “čak dvije milijarde eura”.
  Sve je moguće.
  “Ljudi je li ovo moguće”, viknuo bi Mladen Delić, da je živ.

  P.S. Zavala i Lipci. Kakva podudarnost u tome ko je nadležan a ko nije. Na kraju će biti, pojeo vuk magarca, kao i uvijek. Čekat će se nalazi iz Visbadena, vidjet će te.

 6. wawy says:

  hehehe, e brao, tacno tako se treba sprdat s njima…

 7. Mali Radojica says:

  E, postoji tu jedna opasnost za “istragu”. Što ako tragovi napoćinstva dovedu do toga da niko ništa nije vidio, niko ništa nije čuo. Baš kao i u jednom ubistvu ispred Urgentnog u Pogorici!

 8. David Braic says:

  Pozdrav svima!

  Hvala Zipp-u sto mi je dao inspiraciju za jednu ideju.
  Mozda bi trebalo iskoristiti to kamenje koje je potopljeno u more u Lipcima da bi se nanosilo
  za vrijeme fasinade, zavijetnog obicaja bokelja. Svake godine, 22. jula, povezane barke donose kamenje i potapaju oko Gospe od skrpjele,simbolicno odrzavajuci ovo malo vjestacko ostrvo. Malo po malo, vec za nekoliko desetina godina kamenja kod Lipaca bilo bi znatno manje. Inace po starom bokeljskom obicaju strpljani (Strp-mjesto do Lipaca) su za vrijeme fasinade imali najvecu barku sa kamenjem.

  A možda su to uradili stnovnici Boke! Možda nasipaju kamenje kao svojevremeno što su po legendi nasipali Gospu od Škrpjela! Možda mještani oće da naprave most preko Boke umjesto onog projektovanog, kakvog niko na svijet nema. Kažem možda.