Isti doručak jede 91 godinu

Objavljeno: 29.06.2008, 21:58h

Englez Daglas Teri nedavno je proslavio 105. rodjendan i najbolji je primjer da prženi doručak nije nezdrav, kako to sve češće trvde ljekari.

Englez Daglas Teri nedavno je proslavio 105. rodjendan i najbolji je primjer da prženi doručak nije nezdrav, kako to sve češće trvde ljekari.

Starac iz Sautemptona već 91 godinu svakog jutra uživa u bogatom engleskom doručku, prženim jajima sa slaninom.

Inženjer u penziji rodjen je davne 1903. godine, a izračunao je da je za 91 godinu pojeo 33.215 identičnih doručaka. I dan danas je snažan i zdrav kao dren.

"Više od 90 godina jedem domaća jaja i slaninu za doručak i uvjeren

sam da je to zdarava hrana, bez obzira što se ljekari skandalizuju kada čuju da i u 105. godini ne odustajem od toga. Ono što su naši stari jeli vjekovima, svakako ne može da bude loše", kaže Teri.

Dedica i sada svakog jutra pojede četiri komada pržene slanine, jednu kobasicu, dva jaja, pečurke, paradajz, puding i tri kriške tosta. Posle svega toga, pojede činiju zobenih pahuljica. S ritualom prženog doručka počeo je sa 13 godina, kada se priključio vojsci.

"U vojsci sam ujutro morao da se najedem, jer mi je naredni obrok bio tek uveče. Ta navika mi je ostala i kada sam napustio vojsku i mislim da je upravo to jedan od razloga moje dugovječnosti", rekao je Daglas.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register