Ričardsova autobiografija 7,3 miliona dolara

Objavljeno: 29.07.2007, 11:05h

Kit Ričards, gitarista grupe "Rolingstons", dobiće za svoje memoare 3,6 miliona funti (oko 7,3 miliona dolara).

Kit Ričards, gitarista grupe "Rolingstons", dobiće za svoje memoare 3,6 miliona funti (oko 7,3 miliona dolara).

Oko autorskih prava se trenutno bore dvije velike izdavačke kuće, a kako navode britanski mediji, Ričardsova knjiga će biti najskuplja muzička autobiografija svih vremena pod uslovom da vremešni Kit može da se sjeti svih zanimljivih događaja iz svog burnog života.

Zlobnici kažu da to i neće biti tako jednostavno, naročito kada se ima u vidu da se Kit godinama drogirao. Međutim, Ed Viktor, literarni agent iz Londona, koji je vodio aukciju za autorska prava za Ričardsovu biografiju, tvrdi da Kitovo pamćenje "neće biti preveliki problem" jer sa njim će na knjizi raditi njegov prijatelj, pisac Džejms Foks.

Pretpostavlja se da će u svojoj knjizi Ričards pisati o hapšenjima, burnim vezama sa Anitom Palenberg i Pati Hensen, naravno, opisaće i čuveni pad sa palme na Fidžiju, a najveći dio knjige zauzeće poglavlje o zavisnosti od droge. Svojevremeno, Kit je izjavio da se toliko drogirao da je pravo čudo što je i dalje živ, ali i da godinama ne koristi narkotike zato što "više ne djeluju na njega".

Inače, dosadašnji rekorder među muzičarima je bio Erik Klepton koji je za svoje memoare dobio pet miliona dolara, ali Ričards sa svojih 7,3 miliona dolara, ipak neće biti apsolutni rekorder, budući da je bivši američki predsjednik Bil Klinton 2001. godine za svoju autobiografiju dobio nevjerovatnih 12 miliona dolara.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register